Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Codin Maticiuc, mesaj dur pentru Nicușor Dan: „A durat ceva până să mă informez în legătură cu situația de la Metropolis și vreau sa va informez și pe dumneavoastră”
WhatsApp
Codin Maticiuc a comentat situaia teatrului Metropolis, după ce primarul Nicușor Dan a decis să taie finanțarea. Indignat de situație, vedeta i-a transmis un mesaj dur primarului Capitalei Nicușor Dan, ca o formă de solidaritate pentru directorul fondator al teatrului Metropolis, actorul George Ivașcu.

Primarul general a anunțat săptămâna trecută că Teatrul Metropolis nu se va închide complet, ci doar „robinetul risipei” şi nu va renunţa la ideea de a „pune în ordine” teatrele, „chiar dacă asta nemulţumeşte”. Codin Maticiuc nu a putut închide ochii cu această decizie așa că i-a transmis un mesaj lui Nicușor Dan, invitându-l să discute în podcastul lui. „Domnu' Dan, în concluzie, avem o clădire acum pe care o închiriem cu 20.000 de euro pe lună, plătim lumina și multi angajați care au grijă de ea. Plătim și noi ceva actori sa facă teatru în ea sau dacă nu merită măcar o închidem de tot?”.

 

Codin Măticiuc, mesaj către Nicușor Dan în legătură cu Teatrul Metropolis

 

„Domnule primar al capitalei,

Îndrăznesc să vă scriu și eu câteva rânduri în legătură cu Teatrul Metropolis. Chiar mă întreb dacă ajung la dumneavoastră rândurile celor care se exprimă pe platformele astea, de răspuns am văzut ca alegeți să n-o faceți.

Domnu' Dan, și ma adresez așa doar din dorința ca această sintagmă sa fie folosită măcar o dată corect din punct de vedere semantic în spațiul public. Știu ca n-ați prins referința că sigur nu va uitați dumneavoastră la emisiuni concurs pe TV. Domnule Nicușor Dan, a durat ceva până să mă informez complet în legătură cu situația de la Metropolis și iată că vreau sa va informez și pe dumneavoastră:

1. Teatrul Metropolis a fost primul teatru de proiect. Asta înseamnă că NU are actori angajați, doar colaboratori. Este teatrul ăla în care poate juca oricine, bazat strict pe meritocratie și sunt plătiți DOAR cei care au muncit. De aceea acest teatru în pandemie a avut costurile cele mai mici, pentru ca nu a plătit actorii care nu lucrau. De aceea vara când nu e stagiune din nou Metropolis are costuri foarte mici. Metropolis avea buget pentru proiecte 900.000 de lei pe an, adică pentru colaboratori/actori, recuzite și decor. Bulandra de exemplu, pe lângă bugetul pentru actorii angajați, are 1.7 milioane alocate anual pentru colaboratori deși NU este teatru de proiect.

2. Înțelegând cat de cat cele prezentate mai sus ajungem la cea mai importanta problema pe care sper s-o înțelegeți: acum ca ați anulat bugetul teatrului pentru actori dar continuați să plătiți chiria, paza, plasatoarele, electricienii și masinistii creați o mare amărăciune contribuabililor. De ce plătim 90% din costurile unui teatru fantoma? Unui teatru în care NU se joacă? Adică dacă se întâmplau niște chestii groaznice acolo trebuia închis de tot. Sau dacă nu, plătiți și restul de 10% și acolo sa se facă teatru.

3. Așteptăm cu toții cu sufletul la gură să aflăm ilegalitățile petrecute acolo iar eu va mai las cu câteva informații pe scurt pentru ca și asa am scris mult și risc să-mi plictisesc următorii câștigați cu greu din cartea cu Nuțu:

- teatrul Metropolis a fost premiat pentru eficienta,

- teatrul Metropolis era totodată și un teatru pentru tineri cu prețul voit stabilit în acordul cu primăria, setat sa fie super accesibil pentru oricine,

- informația din presă cu zecile de mii de bilete gratuite este eronată, provine de la un cumul de bilete într-adevăr gratuite în spectacolele neplătite pentru studenții unatc și spectatori online trecuți cu valoare zero pentru firme care au închiriat sala.

Domnu' Dan, în concluzie, avem o clădire acum pe care o închiriem cu 20.000 de euro pe lună, plătim lumina și multi angajați care au grijă de ea. Plătim și noi ceva actori sa facă teatru în ea sau dacă nu merită măcar o închidem de tot? Ca scurgerea asta de bani inutilă e dureroasa tare.

Va mulțumesc, Un plătitor de taxe.

P. S. Vă invit LA MIJLOC să ne explicați exact cum vedeți dumneavoastră treaba asta și să dezbatem. Nu doar cu teatrul ăsta, în general de capitala. Mie și lui Cosmin Natanticu, nu-l invitam pe Anghel Damian că e prea pasionat pe subiectul asta.”, a transmis Codin Maticiuc pe pagina sa oficială de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel