Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Carmen Iohannis, ținută ieșită din comun la dineul de la Summit-ul NATO de la Madrid - FOTO
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au participat, marţi, la dineul de gală oferit de Regele Felipe al VI-lea şi Regina Letizia în onoarea şefilor de stat şi de guvern care participă la Summitul NATO de la Madrid.  
Carmen Iohannis, ținută ieșită din comun la dineul de la Summit-ul NATO de la Madrid - FOTO: Facebook @Klaus Iohannis

Majoritatea ținutelor purtate de participanții dineului de la Palatul Regal au fost clasice, sobre, în culori închise. Prima doamnă a României a ieșit însă în evidență prin ținuta pe care a purtat-o.

Carmen Iohannis a purtat la dineu o rochie roz fucsia, cu aspect lucios și cu o croială peste genunchi. Această lungime a rochiei a devenit deja o caracteristică a ținutelor purtate de Prima Doamnă a României, relatează Știrile PRO TV. Prin comparație, Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie sobră, neagră și monocromă.

2. -imagine fara descriere- (carmen-iohannis--tinuta-iesita-din-comun-la-dineul-de-la-summit-ul-nato-de-la-madrid---foto-2.jpg)

În picioare, Carmen Iohannis a purtat o pereche de sandale nude, descoperite, cu baretă, în timp ce soția Regelui Felipe al VI-lea a purtat pantofi negri cu toc înalt.

De asemenea, Prima Doamnă a României a abordat o coafură simplă, având părul prins în coc. Ca accesorii, Carmen Iohannis a ales să poarte o geanta clutch.

 

„Salata rusească” din meniul summitului NATO de la Madrid iscă nedumeriri

 

În timp ce așteptau sosirea președintelui american Joe Biden și a altor lideri mondiali în locul de înaltă securitate al summitului NATO de la periferia Madridului, marți, oficialii internaționali și jurnaliștii au fost nedumeriți să găsească "salată rusească" în meniul restaurantului intern.

Conform Reuters, amestecul de mazăre, cartofi, morcovi și maioneză este un aliment de bază în meniurile restaurantelor spaniole, dar înainte de un summit la care se așteaptă ca Rusia să fie etichetată drept o amenințare la adresa securității în noul concept strategic al alianței din cauza invaziei sale în Ucraina, prezența sa în meniu a provocat consternare.

„Salată rusească la un summit NATO? Sunt puțin surprins de această alegere”, a declarat jurnalistul Iñaki López pentru publicația spaniolă La Sexta.

Cu toate acestea, conținutul atractiv de carbohidrați al felului de mâncare a părut să prevaleze asupra numelui său îndoielnic și, potrivit rapoartelor, s-a vândut în câteva ore.

O gândire mai diplomatică a fost aplicată la meniul servit marți seara miniștrilor apărării și de externe aflați în vizită la un banchet la Palatul baroc Santa Cruz din centrul Madridului.

Jose Andres, bucătarul spaniol prezentat în serialul Netflix Chef's Table, care a coordonat masa, a servit gustări clasice, dar a adăugat și o „salată ucraineană”, așa cum a făcut în restaurantele sale din Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel