Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dan Barna și Viorica Dăncilă, aceeași greșeală
WhatsApp
Este posibil ca Dan Barna să rămână fără funcție, după ce mai mulți președinți ai organizațiilor USR solicită organizarea unui Congres în luna februarie a anului viitor. Exact cum s-a întâmplat și la PSD, după ce Viorica Dăncilă a pierdut lamentabil alegerile prezidențiale. Faptul că cei doi lideri politici au vrut să se asigure că rămân președinți de partid și după pierderea alegerilor nu le-a folosit la nimic, ci dimpotrivă, a spus jurnalista Oana Stănciulescu.

"Pe 24 august, Viorica Dăncilă a făcut Congres să se pună președinte, crezând că după ce va pierde alegerile prezidențile acest lucru îi asigură șefia partidului multă vreme de acum încolo.

La fel a procedat și Dan Barna, trei săptămâni mai târziu, din același motiv.

Două partide diferite, unul înrăit în rele, altul care promite o altfel de politică, același comportament. 

Doamna Dăncilă s-a ales președinte într-o atmosferă triumfătoare, intrând în sală pe muzica filmului Rocky 3, cu pupături, felicitări, îmbrățișări și tot tacâmul. Numai că cei care îi pupau mâinile de zor, n-au ezitat nicio secundă să-i pună poșeta și cocul pe scările partidului chiar a doua zi după pierderea alegerilor.

Pe de altă parte, Dan Barna, după eșecul răsunător în alegerile prezidențiale, nu a vrut să demisioneze declarând că nu e laș. Iată că acum, mai mulți președinți ai organizațiilor USR solicită organizarea unui Congres în luna februarie a anului viitor, după scandalul iscat în urma excluderii din partid a Olimpiei Ardelean, potrivit unui mesaj pe grupul intern de Facebook.

De la început, faptul că cei doi lideri politici au vrut să-și securizeze funcția, să aibă scaunul asigurat, a demonstrat cam ce fel de politicieni sunt cei doi. Faptul că niciunul nu a vrut să demisioneze și să-și depună din nou candidatura într-un viitor congres, spune, din nou, multe despre ei.

Iată că într-o democrație nu poți să te lipești de scaun ca înainte de 89. Mai devreme sau mai târziu, tot acolo ajungi, însă rămâne exemplul de comportant politic pe care l-ai propus propriilor partide. Era limpede pentru oricine că e o atitudine pierdantă pe temern mediu și lung, ceea ce s-a și demonstrat", spune jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel