Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alexandru Arșinel, apariție tulburătoare. Decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, actorul și-a primit distincția din scaunul cu rotile
WhatsApp
Cele mai recente fotografii cu Alexandru Arșinel de pe rețelele de socializare îl arată pe actor într-o ipostază aproape de nerecunoscut. Decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, actorul și-a primit distincția din scaunul cu rotile.

La 83 de ani, actorul Alexandru Arșinel a fost distinsu cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Mai mulți preoți au pășit în locuința sa și l-au felicitat, însă actorul, într-o stare de sănătate ddeloc bună, i-a primit într-un scun cu rotile.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților o delegație a Arhiepiscopiei condusă de Preacucernicul Părinte Constantin Oprea, consilier cultural, s-a deplasat la București pentru a conferi domnului Alexandru Arșinel, fiu al eparhiei noastre“, se arată într-un comunicat al  Arhiepiscopiei.

„Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale. După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată. Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut”, se mai arată în mesajul transmis de Arhiepiscopia Suceava.

Alexandru Arșinel, apariție tulburătoare. Decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, actorul și-a primit distincția din scaunul cu rotile

 

Afișând o siluetă extrem de slăbită, Alexandru Arșinel actorul a primit distincția cu un zâmbet pe buze, deși se afla într-un scaun cu rotile. În ultima perioadă, starea de sănătate a lui Arșinel s-a agravat, după ce marele actor în vârstă de 83 de ani s-a confruntat cu anumite probleme de ordin medical.

 

Totodată, și Vasile Muraru, actualul director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase, a fost decorat. „Delegația Arhiepiscopiei s-a deplasat și la Teatrul de Revistă Constantin Tănase – București, pentru conferirea ordinului Crucea Bucovinei actorului Vasile Muraru, directorul instituției. Membrii delegației au fost întâmpinați de maestrul Vasile Muraru, care în stitlul său, cunoscut românilor, a creat o atmosferă primitoare și veselă.

„Actorul apare singur în fața spectacolelor, dar contribuie la educarea și formarea ființei umane, el comunică. Arta actorului întotdeauna este un drum. Și cu cât drumul este mai lung de la actor la spectator, cu atât biruința este mai mare.

Mulți actori, puțini artiști...“, conchide Pr. Constantin Oprea, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel