Actorul fusese recent internat într-un centru specializat de îngrjiri paliative, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid. Chiar angajaţii centrului au fost cei care au solicitat ca Alexandru Arşinel să fie transferat la spital pentru a putea primi îngrijiri medicale de specialitate.
Alexandru Arşinel s-a confruntat, în ultimii ani, cu numeroase probleme serioase de sănătate.
Actorul în vârstă de 83 de ani a fost adus la spital în urmă cu câteva zile de unul dintre fiii săi. Alexandru Arşinel a fost internat la Spitalul Universitar din Capitală, din cauza unor escare specifice celor care stau mult la pat, nefiind vorba despre o agravare a afecţiunii sale de fond, fiind internat în secţia de chirurgie plastică a unităţii sanitare, pentru îngrijirea rănilor de la nivelul pielii.
„Nu este vorba despre o agravare a bolii de fond, ci doar despre aceste complicaţii la nivelul pielii”, au precizat la acel moment sursele citate, adăugând că actorul va mai rămâne în spital pentru îngrijiri.
Luna trecută, actorul a fost internat la Institutul Clinic Funeni, în secţia de ATI, din cauza mai multor probleme de sănătate. Anul trecut a fost operat pe inimă iar în urmă cu 9 ani a făcut un transplant renal. Are de asemenea diabet zaharat şi probleme legate de tensiunea arterială.
Amintim că Arșinel avea montat, încă din 2017, în urma bolii sale cardiace, intensificată și de alte probleme de sănătate, un stent pe artera interventriculară anterioară a inimii, una dintre arterele mari din zona cardiacă.
De asemenea, Arșinel are și probleme de mobilitate, acesta deplasându-se într-un scaun cu rotile.
Alexandru Arșinel a fost internat în această vară într-un centru specializat pe problemele locomotorii, după ce acesta nu se mai putea deplasa deloc singur.
Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939, în comuna Dolhasca, jud. Suceava. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1962, la clasa profesorilor Irina Răchițeanu Șirianu și Ion Olteanu. Începând cu anul 1967, joacă la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” şi la Grădina Boema, în zeci de roluri și spectacole cu mii de reprezentații.
Printre acestea: „Se caută o vedetă”, de Aurel Felea și Sandi Rudeanu, muzica Temistocle Popa, “Vino să ne vezi diseară”, de Petre Bărbulescu, muzica Gelu Solomonescu, „Aventurile unei umbrele”, de Nell Cobar, muzica Edmond Deda, „Savoy, Savoy”, de Eugen Rotaru și Marius Țeicu, „Sonatul lunii”, de Sașa Georgescu și Puiu Calinescu, “Un băiat de zahăr… ars”, de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, ”Scandal la Boema”, „Nevestele vesele din Boema”, „Boema, slăbiciunea mea”, „Boema, bucuria mea”, „Artiștii și Boema”, „Stela, stelele și Boema”, „Bună seara, Boema”, „Carré de ași”, “Hohote în Paradis”, ”1001 de glume”, toate de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, dar și în spectacolele mai recente „Revista Revistelor”, „Nimic despre papagali”, „Ok Melody”, „Comedie pe Titanic”, „Vivat Revista!”, „Hohote în Herăstrău”.
În anul 1978, începe să joace împreună cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului “Tănase” de la Grădina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian. Este anul în care ia naștere unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice care au existat pe scena românească. De altfel, în anul 2010, spectacolul „Aplauze, aplauze” a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu – Alexandru Arşinel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News