Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Actorul francez Kev Adams a jignit românii într-un show televizat: "Te rog, un euro! Parcă-i româncă!"
WhatsApp
M6 a difuzat, ieri, programul special aniversar Marrakech du rire. Printre comedianții prezenți pe scenă a fost și Kev Adams care și-a permis să ironizeze alegerile prezidențiale, în special pe Valerie Pecresse și apelul ei la donații: „S-a transformat în româncă”.
„S-a transformat în româncă”. Kev Adams, ironic în legătură cu apelul la donații din partea unui candidat la prezidențiale din Franța

În timp ce au trecut trei luni de când francezii au fost chemați la vot, despre alegerile prezidențiale din acest an 2022 continuă să se vorbească. Unii candidați par să fi marcat spiritele mai mult decât alții. Acesta este, evident, cazul lui Valerie Pecresse. Marți, 19 iulie, cu ocazia împlinirii a zece ani de la Marrakech du rire, prezentat de Jamel Debbouze și difuzat pe M6, a venit comediantul Kev Adams și a vorbit despre alegerile prezidențiale și candidata Valerie Pecresse. 

„Am trecut printr-o perioadă nebună în ultima vreme. Ați văzut alegerile din Franța? A fost o prostie anul acesta. Ați văzut scena lui Valerie Pecresse? (n.r. - referindu-se la apelul pentru donații din partea candidatului republican, lansat după scorul ei foarte scăzut în alegerile prezidențiale pentru a-și rambursa cheltuielile de campanie). S-a transformat în româncă: te rog, un euro, pentru bebeluș, un euro, te rog”, a imitat-o ​​apoi în mod fals implorând. Suficient pentru a răsuna explozii de aplauze și râsete în cameră.

 

Macron este primul preşedinte francez din afara unui guvern de coaliţie care a fost reales

 

Potrivit unui sondaj realizat înainte de alegerile prezidențiale din Franța, Emmanuel Macron a fost creditat cu 25% din voturi, Marine Le Pen cu 16,5%, Valerie Pecresse (candidata Les Republicains) cu 16%, iar polemistul Eric Zemmour, tot un candidat al extremei drepte ca şi Le Pen, cu 12,5%.

Sondajul a fost efectuat online, pe un eşantion de 1.482 de respondenţi, în perioada 31 ianuarie - 2 februarie, şi are o marjă de eroare între 1,1 şi 3,1 puncte procentuale.

Emmanuel Macron a fost învestit pe 7 mai la Palatul Elysee în funcţia de preşedinte al Franţei pentru un nou mandat de cinci ani, cu câteva zile înainte de începerea oficială acestui al doilea mandat. După ce preşedintele Consiliului Constituţional, Laurent Fabius, i-a confirmat victoria în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, desfăşurat în 24 aprilie, Macron a cerut într-un scurt discurs, care a durat mai puţin de zece minute, să se acţioneze fără încetare pentru ca Franţa să fie o naţiune mai independentă şi mai puternică.

Potrivit DPA, a apărut o mică discrepanţă în timpul inaugurării când Laurent Fabius a anunţat rezultatele alegerilor. Preşedintele Consiliului Constituţional a oscilat vizibil în privinţa numărului de voturi exprimate pentru Macron şi a sfârşit prin a anunţa un rezultat incorect din cauza unei erori numerice. Într-o ţară în care preşedinţii sunt rareori realeşi, Macron a obţinut 58,5% din voturi în turul al doilea în faţa extremei drepte Marine Le Pen, în ciuda opoziţiei puternice faţă de politicile sale pro-business şi a propunerii de a creşte vârsta de pensionare, comentează Reuters.

Macron, în vârstă de 44 de ani, este primul preşedinte francez din afara unui guvern de coaliţie care a fost reales de la formarea celei de-a cincea Republici, în 1958.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel