Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oana Stănciulescu: ADEVĂRUL despre 23 august. Gata cu MANIPULĂRILE comuniștilor!
WhatsApp
Ce s-a întâmplat cu adevărat pe 23 august 1944? Comuniștii s-au folosit de această dată pentru a manipula opinia publică decenii la rând. Din păcate, nici astăzi nu se cunoaște adevărul, în primul rând din cauza educației, consideră jurnalista Oana Stănciulescu.

"Este revoltător și periculos că după aproape 30 de ani de la căderea comunismului nu s-a făcut o campanie susținută în școli și în presă pentru a restabili adevărul în ceea ce privește 23 august, o zi pe care comuniștii au confiscat-o și au transformat-o în zi națională preț de vreo 40 de ani. Actul prin care România a întors armele împotriva Germaniei Naziste și s-a alăturat Națiunilor Unite în lupta împotriva puterilor Axei reprezintă, poate, cel mai important gest al Regelui Mihai. A fost un act de salvare naţională, România riscând să fie distrusă în bombardamente, așa cum s-a întâmplat în alte țări vecine. În ziua de 23 august 1944, Regele Mihai I a solicitat mareşalului Ion Antonescu încheierea imediată a armistiţiului. A

cesta a refuzat categoric acest lucru. În urma refuzului mareşalului, mai mulți membri ai guvernului, în frunte cu Antonescu, au fost arestaţi, iar în seara zilei de 23 august a fost difuzată proclamaţia regală care anunţa încetarea ostilităţilor. Istorici de marcă spun că decizia de a ieși din război a fost una corectă, altfel ar fi fost un dezastru pentru România. Regele Mihai a spus, într-un interviu acordat lui Stelian Tănase, că "dacă nu reușeam și nu punem mâna pe Antonescu, se întâmpla la noi ceea ce s-a întâmplat la Varșovia, când nemții i-au măcelărit pe toți și rușii au intrat ca la ei acasă. Or, a vrut Dumnezeu ca noi să reușim imediat și i-am luat și pe ruși prin surprindere. Așa că în momentul când au venit ei în București, noi aveam deja guvern, aveam tot și asta ne le-a plăcut. Comuniștii voiau să pună ei mâna pe toată conducerea".

Să mai lămurim un lucru. Nu este adevărat că autorii actului de la 23 august au fost comuniștii, așa cum s-a spus mai multe decenii. De altfel, în 1944, în România, nu erau mai mult de câteva sute de comuniști. Nu clasa muncitoare a luptat, nu clasa muncitoare a făcut actul de la 23 august, nu a fost o revoluție populară. Toate astea sunt manipulări grosolane ale regimului comunist. Au trecut 30 de ani de când România este liberă, dar n-a putut să lămurească manipulările comuniștilor pe care le-au făcut preț de 40 de ani. Iar școala, profesorii nu știu ce-au păzit. Se va vedea pe termen lung ce înseamnă să nu cunoaștem adevărul și să ne amintim doar paradele de 23 august le comuniștilor",  spus Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

 

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel