Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cine sunt jucătorii politici în 2020
WhatsApp
2020 se anunță un an cu mize mari pentru partidele politice importante din România. Jurnalista Oana Stănciulescu vorbește despre jucătorii politici importanți ai acestui an.

"Principalii politicieni ai acestui an vor fi Ludovic Orban, prim ministru și președintele celui mai important partid politic de astăzi din România, și Klaus Iohannis, șeful statului. Primul decide agenda politică și economică a României, prin deciziile pe care le va lua în calitate de prim ministru. Alegerile anticipate și alegerile în două tururi sunt principalele teme la care se așteaptă răspuns în următoarele luni. PNL și USR-PLUS sunt partidele avantajate atât de alegerile anticipate cât și de alegeri locale în două tururi. Aceste două subiecte coincid și cu dorințele societății civile, exprimate în sondaje sau manifestări publice. 

PNL și Ludovic Orban vor influența și condidatul dreptei la Primăria București, dar și în marile orașe. Dacă alegerile locale nu se vor putea organiza în două tururi atunci negocierile privind candidatul unic vor fi conduse de către Ludovic Orban, care nu doar că are două calități oficiale extrem de importante - cea de premier și președinte, dar a și demonstrat anul trecut că este un negociator experimentat, din moment ce a dat jos guvernul Dăncilă prin moțiune de cenzură și a pus un guvern PNL, în condițiile în care nu avea nici măcar un sfer din parlamentari.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis și-a început cel de-al doilea mandat exprem de energic și de implicat. Această atitudine este de așteptat să continue și în acest an în care vor fi două rânduri de alegeri de care va depinde al doilea mandat al său de președinte. 

2020 va fi un an decisiv și pentru USR și PLUS. Cele două partide vor decide dacă vor fuziona și care va fi candidatul cu care vor intra la negocieri cu PNL - Nicușor Dan sau Vlad Voiculescu? Se pare însă că pe niciunul dintre aceste subiecte, cele două partide nu vorbesc pe aceeași voce. În timp ce PLUS și Dacian Cioloș își doresc o fuziune rapidă, despre care au și vorbit public, USD și Barna par să nu se grăbească în acest sens.

Nu în ultimul rând, începutul acestui an va lămuri și situația din PSD, un partid devastat anul trecut, care își va alege conducerea într-un congres organizat în debutul lui 2020", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel