Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
2.000 de euro pentru fiecare cuplu care alege să facă nunta în această regiune din Italia
WhatsApp
Inițiativa, menită să stimuleze sectorul afectat de Covid este, dedicată atât italienilor, cât și străinilor care se căsătoresc în acest an în regiunea italiană Lazio.
Italia, o banda de români și italieni a făcut ravagii în magazinele din capitală

Fie că nunta are loc la Roma, într-un castel sau pe o plajă, autoritățile din Lazio oferă 2.000 de euro cuplurilor care se căsătoresc în regiune, în încercarea de a salva sectorul nunților de consecințele pandemiei de coronavirus.

Inițiativa, denumită "În Lazio cu dragoste", este deschisă italienilor și străinilor care se căsătoresc sau au o uniune civilă în regiune între 1 ianuarie și 31 decembrie 2022.

Cuplurile își pot face cererile, furnizând cel mult cinci chitanțe, începând de luni și, dacă sunt acceptate, vor primi o rambursare de 2.000 de euro pentru banii cheltuiți pe serviciile de nuntă din Lazio, inclusiv organizatori de nunți, ținute de nuntă, locații, catering, flori, închirieri de mașini și fotografi.

2.000 de euro pentru fiecare cuplu care alege să facă nunta în această regiune din Italia 

 


Regiunea a pus deoparte un total de 10 milioane de euro pentru această inițiativă, iar cererile de rambursare pot fi depuse până la sfârșitul lunii ianuarie 2023 sau până la epuizarea fondului.

"Schema este necesară pentru a sprijini un sector care a avut mult de suferit de pe urma crizei economice", a declarat Nicola Zingaretti, președintele regiunii Lazio. "Am pus în aplicare această investiție semnificativă și cu gândul la sectorul turistic, precum și cu conștiința și mândria de a ne putea lăuda cu fiecare parte a regiunii noastre, cu multe locații printre cele mai magice și fascinante din lume datorită unui patrimoniu cultural de neegalat."

De la începutul pandemiei, 9.000 de cupluri s-au căsătorit în Lazio, față de peste 15.000 în 2019.

Regiunea Lazio are o varietate bogată de locații din care să aleagă, inclusiv capitala Italiei, o serie de orașe medievale și plajele cu dune de nisip care mărginesc parcul național Circeo. Printre cele mai faimoase nunți care au avut loc în regiune se numără cea dintre Tom Cruise și Katie Holmes, acum divorțați, care s-au căsătorit în castelul Orsini-Odescalchi din Bracciano în 2006.

"Haideți să relansăm un sector care a fost în așteptare pentru o lungă perioadă de timp - întregul lanț al nunților a avut de suferit din punct de vedere economic în ultimii doi ani", a declarat Valentina Corrado, consilier pentru turism al regiunii Lazio.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel