Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ziua Internațională a femeii: Iată cele mai bogate cântărețe din lume în 2023
WhatsApp
Cu ocazia Zilei Internaționale a femeii, am realizat un top al celor mai bogate 10 cântărețe din lume în 2023. Iată cine sunt femeile care au impresionat o lume întreagă prin talentul lor.
Ziua Internațională a femeii: Iată cele mai bogate cântărețe din lume în 2023 / Foto: Unsplash

Industria muzicală este binecuvântată cu o multitudine de artiste, care au continuat să depășească limitele și să aibă un impact profund pe scenă și în afara ei. Aceste cântărețe s-au extins dincolo de industrie, construind imperii și acumulând averi care sunt dincolo de raza de acțiune a unui om obișnuit. Pentru a sărbători aceste amazoane, am realizat un top al celor mai bogate 10 cântărețe din lume în 2023.

1. Rihanna - cele mai bogate cântărețe din lume

Senzaționala cântăreață Rihanna este cea mai bogată cântăreață din lume în 2022, cu o avere netă estimată la 1,7 miliarde de dolari. Cântăreața în vârstă de 33 de ani și-a făcut o mare parte din avere din brandul său de cosmetice Fenty Beauty și din brandul său de lenjerie Savage x Fenty.

Rihanna, care este o concurentă majoră în topul celor mai bogați muzicieni din lume, este a doua cea mai bogată femeie de culoare din lume, după Oprah Winfrey. Înainte de demersul său antreprenorial, Rihanna este una dintre cele mai bine plătite celebrități din ultimul deceniu. Regina muzicii este, de asemenea, unul dintre cei mai bine vânduți muzicieni din toate timpurile, cu vânzări de peste 250 de milioane de discuri la nivel mondial.

De asemenea, a primit nouă premii Grammy, 13 premii American Music Awards, 12 premii Billboard Music Awards, șase recorduri mondiale Guinness și premiul președintelui NAACP. Time a numit-o una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume în 2012 și 2018.

2. Madonna - cele mai bogate cântărețe din lume

Eleganta regină a muzicii pop, Madonna, cu o avere netă de 850 de milioane de dolari, ocupă locul al doilea în topul 10 al celor mai bogate cântărețe din lume în 2022. Cântăreața în vârstă de 63 de ani este și actriță și antreprenor - este proprietara casei de discuri Maverick Records, precum și a mai multor cluburi de modă și de sănătate.

Madonna este considerată una dintre cele mai influente figuri din cultura populară, Ea este una dintre cele mai bine vândute muziciene din toate timpurile, cu peste 300 de milioane de discuri vândute în întreaga lume. Cu un venit de peste 1,5 miliarde de dolari din biletele de concert, ea rămâne artista solo în turneu cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Madonna este cea mai de succes artistă solo din istoria clasamentului Billboard Hot 100 și deține recordul de single-uri numărul unu ale unei artiste în Australia, Canada, Italia, Spania și Regatul Unit. Actrița câștigătoare a Globului de Aur este deținătoarea a numeroase premii, inclusiv Grammy, American Music Award și Brit Awards.

3. Celine Dion - cele mai bogate cântărețe din lume

Cântăreața canadiană în vârstă de 53 de ani, Celine Dion, cu o avere netă estimată la 800 de milioane de dolari, potrivit Forbes, ocupă locul al treilea în topul celor mai bogate cântărețe din lume (2022). Celine, care este cel mai bogat muzician din Canada și cel mai bine vândut artist canadian din toate timpurile, și-a început cariera la vârsta de cinci ani, cântând la nunta fratelui ei.

Ea a apărut ca o vedetă adolescentină în Canada cu o serie de albume în limba franceză în anii 1980 și a obținut recunoaștere internațională după ce a câștigat Festivalul Mondial al Cântecului Popular Yamaha din 1982 și concursul Eurovision din 1988.

Dion, care este unul dintre cei mai bine vânduți artiști din toate timpurile, a primit cinci premii Grammy, 12 premii World Music Awards, 7 Billboard Music Awards, 6 American Music Awards, 20 de premii Juno, 50 de premii Felix și multe altele. De asemenea, a primit o stea pe Walk of Fame din Canada și pe Hollywood Walk of Fame.

4. Dolly Parton - cele mai bogate cântărețe din lume

Dolly Parton se alătură listei celor mai bogate cântărețe din lume în 2022, cu o avere netă estimată la 650.000 de dolari. Legendara cântăreață de muzică country este una dintre cele mai mari personalități care au onorat industria americană de divertisment. Dolly, cu 47 de albume solo și peste 3.000 de melodii compuse, a vândut peste 100 de milioane de exemplare în întreaga lume.

În afara contribuției sale la industria muzicală, ea lucrează ca actriță și femeie de afaceri. Ea este coproprietară a The Dollywood Company, care gestionează o serie de locuri de divertisment, inclusiv parcul tematic Dollywood, parcul acvatic Splash Country și o serie de localuri de teatru cu cină.

Dolly este, de asemenea, laureată a numeroase premii, inclusiv 11 premii Grammy, zece premii Country Music Association, cinci premii Academy of Country Music, patru premii People's Choice; și trei premii American Music Awards. În 1999, Parton a fost inclusă în Country Music Hall of Fame.


5. Beyoncé - cele mai bogate cântărețe din lume

Legendara cântăreață americană, Beyonce, cu o avere netă de 500 de milioane de dolari, ocupă locul cinci în topul celor mai bogate cântărețe din lume în 2022. Artista în vârstă de 40 de ani, care este cea mai premiată artistă din toate timpurile cu Grammy, și-a început cariera muzicală ca membră a grupului Destiny Child, unul dintre cele mai bine vândute grupuri de fete din toate timpurile.

A devenit solistă în 2006, după destrămarea grupului Destiny Girl, și a devenit una dintre cele mai bine vândute artiste din lume, cu 120 de milioane de discuri vândute în întreaga lume. De asemenea, este considerată una dintre cele mai bine plătite muziciene de culoare din toate timpurile.

Printre distincțiile obținute de Beyoncé se numără 28 de premii Grammy, 26 de premii MTV Video Music Awards, 24 de premii NAACP Image Awards, 31 de premii BET și 17 premii Soul Train Music Awards; toate acestea sunt mai multe decât orice altă cântăreață. A fost considerată cea mai bună artistă a deceniului de către Billboard și RIAA.

 

6. Gloria Estefan - cele mai bogate cântărețe din lume

Gloria Estefan este o cântăreață și femeie de afaceri cubanezo-americană cu o avere netă estimată la 450 de milioane de dolari, ceea ce o plasează pe locul 6 în topul celor mai bogate cântărețe din lume în 2022. Și-a început cariera ca solistă în grupul Miami Latin Boys, care a devenit ulterior cunoscut sub numele de Miami Sound Machine.

Gloria este considerată artista latină care a dărâmat barierele muzicii latino pe piața internațională și a deschis porțile mai multor artiști latini precum Shakira, J.Lo, Ricky Martin și Selena, printre alții. Are un record de vânzări de peste 75 de milioane de exemplare la nivel mondial, ceea ce o face una dintre cele mai bine vândute cântărețe din toate timpurile.

A primit trei premii Grammy și o stea pe Hollywood Walk of Fame și pe Las Vegas Walk of Fame. În 2015, a primit Medalia Prezidențială a Libertății pentru contribuția sa la muzica americană și a primit Kennedy Center Honors în decembrie 2017 pentru contribuția sa la viața culturală americană

7. Shania Twain - cele mai bogate cântărețe din lume

Shania Twain, o altă legendară cântăreață canadiană se alătură listei celor mai bogate cântărețe din lume în 2022, cu o avere netă estimată la 400 de milioane de dolari, potrivit Forbes. Cântăreața, în vârstă de 56 de ani, este considerată cea mai bine vândută artistă din istoria muzicii country și una dintre cele mai populare artiste country din toate timpurile.

Twain și-a început cariera muzicală la vârsta de 8 ani, cântând în baruri, încercând să ajute la plata facturilor familiei sale. A fost invitată să cânte la o emisiune TV la vârsta de 13 ani și a început să cânte în mod profesionist în 1990, lansându-și albumul de studio de debut în 1993.

A ajuns în lumina reflectoarelor internaționale cu cel de-al doilea album de studio, (Woman in Me), în 1995, care s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume. Cel de-al treilea album de studio al ei, (Come On Over) din 1997, este cel mai bine vândut album de studio al unei actrițe din orice gen și cel mai bine vândut album country din toate timpurile, cu peste 40 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume.

Este deținătoarea a peste 200 de premii, inclusiv cinci premii Grammy.

8. Victoria Beckham - cele mai bogate cântărețe din lume

Cântăreața engleză și membră a trupei Spice Girls, Victoria Beckham se alătură listei celor mai bogate 10 cântărețe din lume în 2022, cu o avere netă estimată la 450 de milioane de dolari. Cântăreața retrasă în vârstă de 48 de ani este, de asemenea, o pictogramă de stil și designer de modă recunoscută la nivel internațional.

Victoria și-a început cariera ca membră a trupei Of Spice Girls, cel mai bine vândut grup feminin din toate timpurile, cu peste 80 de milioane de discuri vândute în întreaga lume. De asemenea, a fost solistă înainte de a se lansa în modă și antreprenoriat.

Ca simbol al modei, ea și-a lansat eticheta omonimă în 2008, eticheta a crescut și a devenit una dintre cele mai mari, cu un public devotat în Statele Unite. În 201, marca Victoria Beckham a fost desemnată marca de designer a anului în Marea Britanie în 2011. De asemenea, ea a fost numită OBE în cadrul ceremoniei New Year Honours din 2017 pentru serviciile aduse industriei modei.

9. Barbra Streisand - cele mai bogate cântărețe din lume

Barbra Streisand este o cântăreață și actriță americană și una dintre cele mai bogate cântărețe din lume în 2022, cu o avere netă estimată la 400 de milioane de dolari, potrivit Forbes. Ea este una dintre cele mai de succes artiste de divertisment din America și una dintre puținele care au primit un Emmy, Grammy, Oscar și Tony (EGOT).

Barbra este una dintre cele mai bine vândute artiste din toate timpurile, cu peste 150 de milioane de înregistrări în întreaga lume. De asemenea, este a doua cea mai bine certificată artistă din Statele Unite, cu 68,5 milioane de unități de album certificate, potrivit Recording Industry Association of America (RIAA),

Streisand, care și-a început cariera cântând în cluburi de noapte și în teatrele de pe Broadway la începutul anilor 1960, a ajuns să fie cea mai mare interpretă din Statele Unite. A primit 2 premii Oscar și 10 premii Grammy, inclusiv 4 premii Peabody, Medalia Prezidențială a Libertății și nouă Globuri de Aur.

10. Jennifer Lopez - cele mai bogate cântărețe din lume


Închei lista celor mai bogate cântărețe din lume în 2022 este Jennifer Lopez, cunoscută și sub numele de J'Lo. Cântăreața, actrița și dansatoarea americană are o avere netă estimată la 400 de milioane de dolari. Ea și-a început cariera în 1991, jucând ca dansatoare într-un serial de comedie american.

Ea s-a aventurat în industria muzicală cu albumul său de studio de debut On the 6 în 1999, care a contribuit la propulsarea mișcării pop latino în muzica americană. În afară de divertisment, Jennifer Lopez a condus mai multe întreprinderi, inclusiv o linie de frumusețe și îmbrăcăminte, parfumuri și o companie de producție.

Cu o încasare cumulată în filme de 3,1 miliarde de dolari și vânzări globale estimate la 70 de milioane de discuri, este considerată cea mai influentă artistă latino din America. A primit numeroase premii, inclusiv o stea emblematică pe Hollywood Walk of Fame, Billboard Icon Award și Michael Jackson Video Vanguard Award.

Top 10 cele mai bogate cântărețe din lume

 

Iată o recapitulare a primelor 10 cele mai bogate cântărețe din lume în 2022 și valoarea netă estimată a acestora, potrivit Forbes.

1. Rihanna - 1,7 miliarde de dolari
2. Madonna - 850 de milioane de dolari
3. Celine Dion - 800 de milioane de dolari
4. Dolly Parton - 650 de milioane de dolari
5. Beyoncé - 500 de milioane de dolari
6. Gloria Estefan - 500 de milioane de dolari
7. Victoria Beckham - 450 de milioane de dolari
8. Barbra Streisand - 400 de milioane de dolari
9. Shania Twain - 400 de milioane de dolari
10. Jennifer Lopez - 400 de milioane de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel