În videoclipul surprins într-o pădure din Harghita, un urs se ridică în două picioare și cere de mâncare la geamul unei dube. Imaginile au ajuns pe internet și au devenit rapid virale.
Zona respectiva este cunoscută pentru populația masivă de urși.
Iată imaginile ursul care stă ridicat în două picioare la geamul mașinii:
Click aici pentru a vedea imaginile
În ultimii ani, astfel de scene cu urși ieșind din pădure au devenit tot mai frecvente, pe fondul defrișărilor masive.
În urmă cu aproape două săptămâni, un turist care schia sâmbătă pe o pârtie din Predeal a avut ghinionul de a se întâlni cu un urs, care a început să-l urmărească și să alerge după el. Incidentul a fost observat de oamenii care erau în telescaun.
Începând din 30 ianuarie, a fost pus în funcțiune SUMAL 2.0, cel mai important sistem informațional integrat de urmărire a materialului lemnos.
Implementarea noului SUMAL descurajează tăierile ilegale de lemn şi aduce beneficii multiple pentru întreg sectorul silvic. Pe lângă îmbunătățirile semnificative în ceea ce privește urmărirea trasabilității lemnului, noul sistem informatic include un amplu proces de debirocratizare a sectorului, prin eliminarea mai multor registre și documente, precum și prin automatizarea fluxurilor de date care, până acum, se realizau manual.
Potrivit specialiștilor, România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești și mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate.
Potrivit estimărilor oficiale, în țara noastră se nasc în sălbăticie aproape 1000 de urși anual.
Potrivit datelor Ministerului Mediului din România colectate în primăvara lui 2019, numărul urşilor care trăiau în sălbăticie pe teritoriul ţării era cuprins între 6450 şi 7200.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News