Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un ziar din anii 1920 a prezis cum va arăta anul 2024, iar unele detalii sunt înfiorător de exacte
WhatsApp
Cu un secol în urmă, pe vremea anului 1924, ziarele încercau să proiecteze viitorul, speculând asupra modului în care ar putea arăta lumea în 2024. Descoperirile uluitoare ale cercetătorului Paul Fairie de la Universitatea din Calgary aduc la lumină cât de impresionant de precise au fost unele dintre aceste predicții.
Un ziar din anii 1920 a prezis cum va arăta anul 2024, iar unele detalii sunt înfiorător de exacte / Foto: Unsplash

Conform unui articol din 1924, "automobilele vor crește și se vor înmulți la nesfârșit", anticipând astfel ascensiunea incontestabilă a vehiculelor personale și prefigurând existența autostrăzilor de mare viteză care traversează inima orașelor.

Încă o previziune corectă a fost făcută cu privire la explorarea spațiului și zborul uman. Deși aceasta poate părea îndrăzneață pentru vremea respectivă, astăzi privim în urmă și vedem că umanitatea a realizat exact acest lucru.

Când vine vorba de speranța de viață, proiecțiile din 1924 au sugerat că majoritatea oamenilor vor trăi "cel puțin 100 de ani," anticipând avansurile medicale care ar putea prelungi viața. Deși încă nu am atins această marcă, evoluțiile din medicină au făcut progrese semnificative în această direcție.

O altă predicție uluitoare se referă la fotografiile de familie, prevăzând că albumele foto vor fi dominate de imagini video, un indiciu surprinzător al direcției pe care tehnologia o va lua.

 

Nu toate predicțiile au fost atât de exacte sau realiste

 

Un articol optimist a sugerat că cinematograful va contribui la instaurarea păcii mondiale prin "limbajul universal al filmelor", un concept care, deși poetic, nu s-a realizat în practică.

Printre predicțiile mai fantastice s-au numărat locuirea oamenilor pe Lună, transplanturile de urechi și dispariția cailor din cauza popularizării mașinilor. De asemenea, un ziar a avertizat că rezervele mondiale de diamante vor fi jefuite, iar oamenii vor solicita inele de logodnă realizate dintr-o piatră prețioasă sintetică făcută din zahăr.

Cu toate că imaginile uneori amuzante ale viitorului preconizat de acele ziare din 1924 pot stârni zâmbete, ele oferă și o perspectivă interesantă asupra anticipărilor unei epoci trecute, aruncând în același timp o lumină asupra modului în care societatea de acum a depășit și a depășit unele dintre aceste proiecții.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel