Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român are BINECUVÂNTAREA Bisericii să bea un 1 LITRU de bere ZILNIC. ADEVERINȚA care stârnește râsul îi ajută pe bărbați să se angajeze
WhatsApp
O adeverință eliberată de preoții ortodocși îi ajută pe bărbații români dintr-o aprte a țării să își găsească chiar un loc de mună. Actul atestă faptul că au jurat să se lase de băut, dar au și o „mică“ derogare - un litru de bere pe zi.
Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Deși pare o situație desprinsă mai degrabă din scrierile lui Caragiale este cât se poate de reală. S-a petrecu într-o parohie ortodoxă din judeţul Satu Mare. Preotul paroh al bisericii din Tăşnad i-a semnat unui bărbat o adeverinţă care atestă că a jurat că nu mai bea alcool până la Crăciunul de anul viitor. Cu o „mică" excepţie: un litru de bere pe zi!

Potrivit documentului publicat de site-ul presasm.ro, documentul împricinat, care are antetul parohiei şi semnătura preotului paroh Marian Crainic, „adevereşte" că bărbatul cu pricina „a depus jurământ că începând de azi, 17.06.2019, ora 0, şi până la Crăciunul din 2020, nu pune alcool în gura lui, în afara de 1 litru de bere pe zi".

Documentul cu caracter oficial are și un final... cuvios:  „Aşa să-i ajute Dumnezeu!".

PresaSM scrie că adeverinţa confirmă un obicei al preoţilor din zona Tăşnadului. Pentru a-i convinge pe bărbații care au căzut în patima alcoolului să se lase de băutură, „negociază" cu ei consumul maxim zilnic permis. Adeverinţele se eliberează apoi ca amatorii de alcool să le arate potenţialilor angajatori că sunt buni pentru a fi angajaţi. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel