Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un cetăţean din Moscova a fost arestat pentru că asculta muzică ucraineană în maşină
WhatsApp
Tribunalul Districtual Tverskoi din Moscova a stabilit plasarea pentru 15 zile în arest şi plata unei amenzi în valoare de 50 de mii de ruble pentru un cetăţean din Moscova pentru că a ascultat muzică ucraineană în maşină, relatează Agenţia de presă RBC, citând decizia instanţei de judecată.

Potrivit RBC, cetăţeanul respectiv a fost găsit vinovat pentru nesupunerea faţă de un ofiţer de poliţie rus (Articolul 19.3 din Codul contravenţiilor administrative) şi discreditarea forţelor armate ruse (Articolul 20.3.3 din Codul contravenţiilor administrative). Soţia acestuia a declarat pentru Proiectul privind apărarea drepturilor omului OVD-Info din Rusia (organizaţia este inclusă de Ministerul Justiţiei pe lista agenţilor străini) că soţul ei a fost reţinut de poliţiştii de la poliţia rutieră, pe 12 octombrie, motivul fiind faptul că acesta ar fi ascultat muzică ucraineană în timp ce se afla în maşină.

Instanţa a confirmat pentru Agenţia de presă RBC că cetăţeanul din Moscova a fost reţinut pentru că a ascultat muzică ucraineană.

Câştigătoarea concursului Mrs. Crimeea 2022, Olga Valeeva, şi prietena acesteia, au fost sancţionate pentru interpretarea piesei (rezistenţei ucrainene, n.r.) 'Cervona Kalina.

Pe la mijlocul lunii septembrie, în Crimeea, şase persoane au fost trase la răspundere administrativă sub formă de arest şi amenzi, din cauza că au dansat la o nuntă, după melodia ucraineană 'Cervona Kalina', potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel