Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat care urmărea o găină a descoperit sub casa lui un vechi oraș subteran dispărut. Acesta putea găzdui până la 20.000 de oameni - POZE
WhatsApp
Un bărbat care urmărea o găină a dat din întâmplare peste un vechi oraș subteran dispărut, în care locuiau cândva 20.000 de oameni.
Un bărbat care urmărea o găină a descoperit sub casa lui un vechi oraș subteran dispărut. Acesta putea găzdui până la 20.000 de oameni Foto: Captură video youtube

Bărbatul a tot observat că îi dispăreau găinile, iar căutarea lor l-a făcut să se uite în subsol, dar în loc de găinile sale, a găsit orașul antic Elengubu, care dispăruse de-a lungul timpului.

Găinile - s-a dovedit - treceau printr-o gaură în peretele din partea de jos a casei bărbatului anonim  și ajungeau în acel oraș pierdut subteran.

Așa că bărbatul s-a apucat să dărâme peretele, găsind un tunel pe partea cealaltă, care l-a dus până la un alt capăt, unde îl aștepta o descoperire istorică remarcabilă.

 

2. Un bărbat ... (oras-disparut.png)

 

În apropierea orașului dispărut Derinkuyu au fost găsite și alte 200 de orașe mai mici 



Deși nu se știe ce s-a întâmplat cu găinile și dacă au fost găsite, se știe ce s-a întâmplat cu orașul Elengubu. În zilele noastre, se numește Derinkuyu și se află la aproximativ 280 de metri sub pământ, în Capadocia.

Se crede că este cel mai mare oraș subteran care a fost excavat vreodată și ar fi putut găzdui până la 20.000 de oameni pe cele două niveluri.

Există zone publice, case, școli, o biserică și cam tot ce ai avea nevoie pentru un oraș subteran. De când a fost descoperit Derinkuyu, au fost găsite și 200 de orașe mai mici în jurul acelei zone, deși mai sunt încă multe de excavat.

Până acum, au parcurs doar aproximativ 40 de metri. Orașul pare să dateze între secolul al XV-lea î.Hr. și secolul al VII-lea î.Hr., potrivit experților din Turcia.

 

3. Un bărbat ... (oras-subteran.png)

 

Orașul subteran era un refugiu pentru creștinii care fugeau de persecutorii lor romani



Aceștia au spus: "În ciuda dezacordului cu privire la arhitecții orașului, există un consens general că metropola subterană a servit pentru a-și ascunde locuitorii de dușmanii lor. Acest scop a fost deosebit de crucial în perioada bizantină, când creștinii fugeau de persecutorii lor romani.

Când creștinii au ajuns în Capadocia și au descoperit orașul, au extins și modificat structurile sale existente, adăugând biserici, școli, crame și alte încăperi care se potriveau nevoilor lor. Se estimează că Derinkuyu putea susține până la 20.000 de locuitori și animalele lor în același timp."

Această utilizare ar fi putut continua până la începutul anilor 1920, până când creștinii din acea zonă au fost forțați să se mute în Grecia.

În viitorul apropiat zona va fi deschisă pentru turiști. Să sperăm că vor găsi și alte lucruri fascinante acolo, pe măsură ce săpăturile vor continua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
pixel