Cătălina, o tânără veselă, o mamă împlinită şi o soţie fericită. Avea doar 30 de ani şi s-a prăpădit cu zile, victimă a unui sistem medical. La începutul anului, tânăra născuse un bebeluş perfect sănătos. Doar trei luni a apucat să se bucure de copil. În martie, Cătălina a început să se simtă rău.
„Dureri de fiere, stări de vomă. Am sunat la ambulanţă, a venit ambulanţă”, povestește soțul Cătălinei, la Observator.
Medicii au dus-o de urgenţă la spitalul din Galaţi. Au consultat-o superficial, acuză soţul, şi i-au pus un diagnostic - criză de fiere. Erau decişi s-o opereze. I-au făcut un test PCR pentru COVID şi au aşteptat rezultatul.
„A aşteptat până seara în urgenţă la 7 jumătate rezultatul PCR. Era pe targă, acuza dureri în zona abdominală”, mai povestește soțul, conform sursei citate.
După zece ore, rezultatul a ieşit negativ. Doar că, inexplicabil, doctorii au decis că starea tinerei nu mai este gravă.
„Nu o mai operăm, o internăm pe salon să-i punem tratament. Am vrut să iau legătura cu ea în timpul nopţii, să văd cum se simte, dar nu am reuşit. Mi s-a spus că este în stare gravă la reanimare”, mai spune soțul.
Cu dureri groaznice, femeia ar fi fost lăsată să se chinuie.
„Noaptea n-a fost niciun doctor la ea. Nu a fost nimeni. Am ajuns la ATI, mi s-a spus că este în stare gravă. Mă hotărâsem să o iau, să o duc în altă parte, dar mi-au spus că nu se poate transporta. Mi-au spus că a făcut stop cardiocirculator”, spune soțul Cătălinei.
Pe certificatul de deces scrie clar. Cătălina avea pancreatită acută, iar inima i-a cedat. În urmă, a rămas un bebeluş condamnat să nu aibă nicio amintire cu mama lui. Soţul vrea acum să afle adevărul.
„La poliţia am făcut plângere, nu am primit niciun răspuns”, a precizat soțul.
Pentru că familia tinerei de 30 de ani nu a depus în acel moment o plângere la spital, reprezentanţii unităţii sanitare refuză să facă orice comentariu în legătură cu acest caz.
Ministerul Sănătăţii va trimite corpul de control pentru a investiga tragedia. Şi Colegiul Medicilor aşteaptă ancheta internă a spitalului. Iar de şapte luni, parchetul are deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.
„În momentul de faţă, dosarul penal este în lucru şi se fac cercetări în ceea ce priveşte o posibilă culpă medicală”, a precizat Parchetul Galaţi.
Nu este prima tragedie de anul acesta la spitalul din Galaţi. Zilele trecute, o fată de 21 de ani, studentă la medicină, a murit tot din cauza incompetenţei medicilor. Un diagnostic greşit i-a adus sfârşitul.
Iar la începutul lunii, un bărbat de 46 de ani, diagnosticat cu pneumonie, a fost trimis de la o unitate medicală la alta, timp de cinci zile, până când corpul i-a cedat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News