Publicitate
Potrivit La Voz de Galicia, totul a început când proprietarul unei case de pe Rúa Santo Grial, în Lugo, a închiriat proprietatea unor noi chiriași. În curând, totul a mers prost, deoarece i-au spus că plănuiesc să rămână și să locuiască acolo fără să plătească nicio chirie. Suma datorată ar putea depăși 12.000 de euro. Potrivit proprietarului casei, acești români ar fi încercat să-l stoarcă de bani, cerându-i până la 5.000 de euro pentru a părăsi voluntar reședința.
Ulterior, și după ce s-a bănuit că acești chiriași români ar putea fi în posesia mai multor autovehicule furate, un echipaj al Poliției Naționale s-a deplasat la garajul alăturat locuinței, unde a localizat un Citroën gri care ar apărea ca furat în registru, conform primelor cercetări.
În plus, mai mulți dintre acești indivizi, potrivit anchetatorilor, au un atelier mecanic ilegal în Ramil. După vizita poliției, ei au mutat acolo alte vehicule pe care le aveau în garajul de pe Rúa Santo Grail. Când autoritățile au ajuns la atelierul clandestin, aceștia s-ar fi ocupat deja de scoaterea mai multor mașini de acolo. Cele rămase în atelierul ilegal nu erau date ca fiind furate în Spania, după cum au verificat polițiștii în timpul percheziției. Astfel, încă nu s-a putut dovedi sută la sută nici măcar un furt, nici măcar al Citroënului.
Surse din poliție afirmă că situația este încă „într-o fază inițială” și că „nu au abandonat niciuna dintre posibilele ipoteze. Este încă devreme să vorbim despre o bandă criminală sau un grup organizat de hoți”. Cu toate acestea, „s-ar putea să nu fie prima dată când acești români comit o ilegalitate în provincia Lugo”. Mai multe persoane apropiate cazului au identificat această familie drept „presupușii autori ai unui atac care a avut loc la Monforte în 2020”.
Amintim că Manuel (nume fictiv) a închiriat un apartament în urmă cu un an și jumătate și de atunci nu a mai încasat chirie. Chiriașii români îi datorează deja aproximativ 12.000 de euro. Proprietarul nu știe în ce stadiu îi este acum casa și, pe deasupra, chiriașii încearcă să-l stoarcă de bani și cer ei bani pentru a părăsi proprietatea. „Au început să-mi ceară 6.000 de euro, apoi au continuat să ceară 3.000 și acum au urcat din nou și vor să le dau 5.000”, spune el.
În cele din urmă, proprietarul a decis să angajeze o companie de evacuare, „Casa mea nu este a ta”, care a început un proces în urmă cu câteva luni pentru a încerca să recupereze proprietatea. Responsabilul firmei, Francisco Ojea, dă asigurări că toate investigațiile pe care le-au efectuat indică faptul că în spatele extorcării lui Manuel se află o rețea românească care este dedicată diferitelor activități infracționale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News