Principalul scop al acestei sesiuni, dedicată comunității, reprezentanților mediului asociativ românesc și presei de limba română din Italia, este acela de a intensifica și consolida dialogul cu Diaspora, prin promovarea la nivelul membrilor comunității românești a componentelor reformei de substanță demarate în domeniul consular și pentru a obține sugestii și propuneri pentru îmbunătățirea serviciilor consulare oferite de misiunile diplomatice. Întâlnirea se va desfășura cu participarea directorului general al Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Valentin Muntean, precum și a altor reprezentanți din MAE și a diplomaților cu atribuții consulare din Italia.
„Locurile disponibile pentru participarea în format fizic la sediul Ambasadei României în Italia vor fi limitate pentru a respecta regulile de distanțare în context Covid, accesul urmând a se realiza conform reglementărilor de pe plan local în vigoare la data organizării evenimentului (prezentarea Certificatului verde Covid-19/Greenpass). Persoanele care nu vor putea să participe fizic la întâlnire, pot solicita să participe online sau pot urmări evenimentul în direct, pe Facebook”, a transmis Ambasada României în Italia.
Programul „Dialog cu diaspora pe teme consulare” a fost demarat în 2015, la inițiativa ministrului de externe Bogdan Aurescu, prin acțiuni de informare dedicate cetățenilor din afara granițelor, cu privire la proiectele derulate de MAE pe linia modernizării activității consulare, în vederea asigurării asistenței și protecției cetățenilor români aflați în străinătate. Începând cu luna mai 2021, ca urmare a deciziei în acest sens a ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, Programul „Dialog cu diaspora pe teme consulare-2021” a fost relansat, într-o primă etapă în format videoconferință,.
Reluarea Programului „Dialog cu diaspora pe teme consulare-2021” vine în sprijinul cetățenilor români din străinătate, inclusiv ca răspuns la semnalările din partea acestora, creând un cadru de dialog deschis și constant. Prin intermediul acestui dialog, reprezentanții comunităților românești au posibilitatea de a prezenta problemele pe care le întâmpină, cu obiectivul final de identificare a celor mai eficiente modalități de îmbunătățire a calității serviciilor consulare, inclusiv în contextul impactului major al restricțiilor impuse în contextul crizei sanitare, ce au afectat activitatea consulară.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News