Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România văzută din Spațiu: Imagine impresionantă surprinsă de satelitul Sentinel-3 - FOTO
WhatsApp
O "vedere" cu România, din Spaţiu, arată cât de impresionantă este ţara noastră, la nivel de relief. 
România văzută din Spațiu (Foto: Comisia Europeană în România)

Comisia Europeană în România a publicat, pe pagina oficială de Facebook, o imagine a țării noastre surprinsă cu ajutorul satelitului Sentinel-3. Cu o diversitate şi complexitate mari în ceea ce priveşte relieful, ţara noastră are 50% din suprafaţă ocupată de munţi. Apoi, dealurile şi podişurile ocupă 27%, iar restul, de 23%, reprezintă câmpiile.

În imaginea surprinsă de către satelit se observă, impunător şi bine definit arcul Carpaţilor, dar şi Podişul Transilvaniei, situat în centru, precum şi podişurile subcarpatice, dar şi deschiderea generoasă la Marea Neagră.

Graniţele ţării noastre aduc cu forma unui peşte şi cuprind toate tipurile de unităţi acvatice: fluvii, râuri, lacuri, ape subterane şi ape marine.

Imaginea a fost realizată în luna octombrie 2021, cu ajutorul satelitului Sentinel-3 (Copernicus EU), notează Comisia Europeană în România, pe pagina de Facebook.

România, un colț de Rai: Imagini spectaculoase surprinse în Munții Șureanu

 

În urmă cu o lună, Romsilva a publicat mai multe fotografii superbe surprinse în Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina. 

"Dimineață de iarnă în imagini frumoase realizate de colegul nostru, Bogdan Luț, ranger la Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina.

Pădurile din Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina asigură faunei bogată toate condițiile de hrană, adăpost și liniște.

Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri.

Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului #Hunedoara, în zona Munților Șureanu", este mesajul postat pe pagina de Facebook a Romsilva. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel