Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polițiștii care au spart ușa unei galerii de artă pentru a salva o femeie inconștientă au avut parte de șocul vieții lor
WhatsApp
O femeie prăbușită pe o masă, aparent inconștientă. Poliția sparge ușile unei galerii de artă pentru a o salva. Femeia salvată de poliția londoneză se numește "Kristina" și este, de fapt, o instalație de artă amplasată la Laz Emporium, o galerie de artă din Londra.

O femeie prăbușită pe o masă, aparent inconștientă. Poliția sparge ușile unei galerii de artă pentru a o salva. Dar apoi și-au dat seama că era făcută din bandă adezivă și spumă de cauciuc. Persoana pe care încercau să o salveze era, de fapt, o instalație de artă intitulată "Kristina", expusă la galeria londoneză Laz Emporium.

Lucrarea a fost comandată de Steve Lazarides, fostul agent al lui Banksy. El a explicat ce s-a întâmplat în seara zilei de 25 noiembrie: "Hannah, care lucra în acea zi în galerie, tocmai închisese și urcase la etaj pentru a-și face o ceașcă de ceai. A coborât și a găsit ușa scoasă din balamale și doi ofițeri confuzi!". Poliția Metropolitană din Londra a răspuns de fapt la un apel de urgență privind o "persoană în dificultate" la galeria de artă.

Polițiștii care au spart ușa unei galerii de artă pentru a salva o femeie inconștientă au avut parte de șocul vieții lor

 

"Ofițerii au forțat intrarea la adresa semnalată, unde au descoperit că persoana era de fapt un manechin", a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru Artnet News.

Instalația constă într-o femeie îmbrăcată în adidași și un hanorac galben, cu fața în față într-un castron de supă, cu părul blond care îi ascunde fața. Sculptura este realizată de artistul american Mark Jenkins și are la bază chipul surorii domnului Lazarides.

Potrivit presei britanice, aceasta nu este prima dată când instalația, care se află lângă o fereastră a galeriei Laz Emporium, a provocat probleme. În octombrie, paramedicii au fost chemați să o "asiste" pe femeie, a relatat Artnet News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel