O sursă misterioasă trimite semnale de 20 de minute către Pământ în ultimii 35 de ani. În ultimele trei decenii, oamenii de știință au reflectat asupra a ceea ce - sau cine - ar putea trimite undele de 21 de minute, despre care inițial au crezut că ar putea proveni de la o stea muribundă.
Oamenii de știință spun că o serie de semnale inexplicabile din spațiu sunt proiectate continuu spre planeta noastră. Cu toate acestea, cercetătorii spun că nu au nicio idee ce ar putea fi.
Orice posibile motive la care se pot gândi au fost excluse pe baza formei undelor, care lovesc Pământul cel puțin din 1988, inițial nefiind observate înainte ca oamenii de știință să se uite mai târziu la datele din arhivele radio.
Exploziile continue au o intensitate și o luminozitate variate, iar oamenii de știință spun că au o formă similară cu cea a undelor emise de un pulsar, care pot dura între milisecunde și câteva secunde.
Dar pulsând timp de 21 de minute fiecare, aceste unde sunt diferite de orice altceva văzut pe Pământ. O posibilă explicație pe care oamenii de știință au luat-o în considerare este cea a pulsarilor - stele neutronice care se rotesc și emit semnale pe măsură ce o fac, un pic ca raza unui far.
Atunci când aceste semnale traversează suprafața Pământului, aceste emisii ar fi strălucitoare și scurte - dar oamenii de știință spun că, pentru ca acest lucru să funcționeze, câmpul magnetic al stelei în rotație ar trebui să fie extrem de puternic. Atât de puternic încât să bată orice record cunoscut.
De atunci, teoria i-a determinat pe astrofizicieni să teoretizeze că sursa - pe care au numit-o GPMJ1839-10 - trebuie să se rotească incredibil de repede dacă undele sunt suficient de puternice pentru a fi recepționate pe Pământ.
Posibilii vinovați ar putea fi o pitică albă - o stea aflată la sfârșitul vieții sale - sau un magnetar, care este o formă de stea cu un câmp magnetic incredibil de intens. Cu toate acestea, aceste tipuri de stele nu trimit unde precum cele detectate în cei 35 de ani, ceea ce îi aduce pe oamenii de știință înapoi la punctul de plecare.
Misterul uriaș îi face pe unii să se gândească dacă nu cumva alte forme de viață ar putea trimite semnalele, deși această teorie nu a fost încă dovedită.
Dar se fac eforturi pentru a continua să se vâneze aceste semnale bizare, a declarat profesorul de fizică Victoria M Kaspi. Academicianul de la Universitatea McGill din Montreal, Canada. "Doar timpul va spune ce se mai ascunde în aceste date și ce vor dezvălui observațiile pe mai multe scări temporale astronomice".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News