Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O femeie a învăţat să scrie şi să citească la 104 ani. Povestea bătrânei
WhatsApp
Kuttiyamma din oraşul Kottayam, în statul Kerala din sudul Indiei, a învăţat să scrie şi să citească pentru prima dată la vârsta de 104 ani. Centenara şi-a dorit dintotdeauna să înveţe să se alfabetizeze, însă nu a avut niciodată ocazia, după ce s-a căsătorit la vârsta de 16 ani.

„Întotdeauna mi-am dorit să învăţ... dar nu am putut niciodată să studiez pentru că trebuia să fac treburile casnice", a spus ea. Kuttiyamma a dezvăluit, de asemenea, că şi-a dorit întotdeauna să devină profesoară. Când a ajuns la vârsta de 103 ani, Kuttiyamma a primit ocazia de a învăţa.

Faptul că şi-a văzut strănepoţii citind şi scriind i-a dat inspiraţia: „Stăteam lângă nepoţii mei în timp ce ei studiau şi îi observam cu atenţie. Apoi, o profesoară mi-a spus că îmi va da cărţi dacă sunt interesată. Am citit acele cărţi la nesfârşit. Am pus întrebări dacă nu înţelegeam ceva".

Profesoara voluntară M Rehna i-a predat lui Kuttiyamma în casa ei, în fiecare dimineaţă şi seară. Singura condiţie pentru ca Kuttiyamma să înveţe era ca profesorul să vorbească tare pentru ca ea să poată auzi, potrivit The Good News Hub.

O femeie a învăţat să scrie şi să citească la 104 ani.

 

În mod surprinzător, după ce a dat un examen de alfabetizare, Kuttiyamma a obţinut un punctaj de 89 din 100 şi a spus că nu i s-a părut dificil examenul. Ea plănuieşte acum să dea următorul examen.

În 1989, Kottayam a fost declarat primul oraş cu un grad de alfabetizare de 100%. Este cunoscut şi sub numele de "oraşul literelor". Oraşul are misiunea de a se asigura că cei care au ratat oportunităţile de educaţie în trecut pot avea şansa de a învăţa mai târziu în viaţă. Centrele de educaţie sunt administrate de guvernul local şi oferă oportunităţi persoanelor mai în vârstă, cum ar fi Kuttiyamma.

În ciuda realizărilor sale recente, Kuttiyamma are o singură dorinţă:: „Sper să trăiesc suficient de mult pentru a-mi vedea nepoţii reuşind şi obţinând locuri de muncă bune”, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel