„Întotdeauna mi-am dorit să învăţ... dar nu am putut niciodată să studiez pentru că trebuia să fac treburile casnice", a spus ea. Kuttiyamma a dezvăluit, de asemenea, că şi-a dorit întotdeauna să devină profesoară. Când a ajuns la vârsta de 103 ani, Kuttiyamma a primit ocazia de a învăţa.
Faptul că şi-a văzut strănepoţii citind şi scriind i-a dat inspiraţia: „Stăteam lângă nepoţii mei în timp ce ei studiau şi îi observam cu atenţie. Apoi, o profesoară mi-a spus că îmi va da cărţi dacă sunt interesată. Am citit acele cărţi la nesfârşit. Am pus întrebări dacă nu înţelegeam ceva".
Profesoara voluntară M Rehna i-a predat lui Kuttiyamma în casa ei, în fiecare dimineaţă şi seară. Singura condiţie pentru ca Kuttiyamma să înveţe era ca profesorul să vorbească tare pentru ca ea să poată auzi, potrivit The Good News Hub.
În mod surprinzător, după ce a dat un examen de alfabetizare, Kuttiyamma a obţinut un punctaj de 89 din 100 şi a spus că nu i s-a părut dificil examenul. Ea plănuieşte acum să dea următorul examen.
În 1989, Kottayam a fost declarat primul oraş cu un grad de alfabetizare de 100%. Este cunoscut şi sub numele de "oraşul literelor". Oraşul are misiunea de a se asigura că cei care au ratat oportunităţile de educaţie în trecut pot avea şansa de a învăţa mai târziu în viaţă. Centrele de educaţie sunt administrate de guvernul local şi oferă oportunităţi persoanelor mai în vârstă, cum ar fi Kuttiyamma.
În ciuda realizărilor sale recente, Kuttiyamma are o singură dorinţă:: „Sper să trăiesc suficient de mult pentru a-mi vedea nepoţii reuşind şi obţinând locuri de muncă bune”, potrivit Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News