Jurnalistul Lucian Mîndruță a reacționat extrem de dur după dezvăluirile privind studiile candidatului la prezidențiale Alexandru Cumpănașu. El a scris, joi, într-o postare pe pagina sa de socializare, că fondatorul Universității ABMS, la care Cumpănașu spune ca face un master din 2016, Habib al Souleiman, apare în arhiva Paradise Papers, investigația globală legată de conexiunile offshore ale bogaților lumii. Mai mult, însuți Habib susține că a studiat la Harvard sau Oxford, dar domeniile „aprofundate“ de el la aceste universități sunt de gebul 'introducere in spiritualitate' sau 'tehnici de pus intrebari.
„Universitatatea ABMS, la care Cumpănașu spune că face un master din 2016 a fost fondată de un domn pe nume Habib al Souleiman. Omul și-a luat doctoratul în ... Nicaragua...)) după cum spune chiar el pe site-ul personal:https://www.habibalsouleiman.com
Tot acolo el se da mare c-a fost educat la Harvard sau Oxford, însă când deschizi paginile respective vezi c-a făcut acolo niște cursuletze de genul 'introducere în spiritualitate' sau 'tehnici de pus întrebări.
Dar cel mai interesant e că îl găsiți pe dl. Habib în Paradise Papers, investigația globală legată de conexiunile offshore ale bogaților lumii: compania care operează școală elvețiană la care studiază dl. Cumpănașu are legături financiare care duc, da, într-un paradis fiscal: Malta...
Găsiți aici companiile, înregistrate în Malta, în 2015. https://offshoreleaks.icij.org/nodes/56096279“, spune Lucian Mândruță într-un comentariu pe pagina sa de Facebook.
Jurnalistul mai arată că sediul acestei universități, pe care o studentă l-a vizitat, este situat între un dealership Honda și un magazin de covoare, iar toate cursurile sunt online. MAi mult, costul unui program de doctorat la această universitate ar ajunge la suma modică de doar 10.000 de franci elvețieni.
„Domnul Habib se laudă pe pagină personală că e 'evaluated by Zurich University OAȘ and ILM Institute. A registered member în different organizations în Europe and the UȘA, currently working aș Professor în different state universities în Europe and the Americas'. Care sunt facultățile alea de stat la care preda? Mister.
Dar recunoașteți modelul de laudă de sine, nu?
AMBS nu e însă mereu lăudată.
Iată ce scria despre ea în 2016, fix când începea studiile Cumpănașu, o publicație din Elveția: 'Titlurile acestei universități nu sunt recunoscute în Elveția. 'Cursurile sunt online, sediul universității, vizitat de o studentă, este situat, că să înțelegeți perspectiva, între un dealership Honda și un magazin de covoare...))) Studenții, recrutați din Orientul Mijlociu și Asia, spune articolul, sunt atrași de posibilitatea de a-și pune în CV un nume de școală din Elveția. https://www.beobachter.ch/…/abms-ein-doktor-ab-10000-franken
Domnul Habib spunea la vremea aceea că a început procesul de acreditare. Costul unui titlul de doctor acolo, în 2016? 10.000 franci elvețieni. Masterul mă gândesc că o fi mai ieftin.
Ce spune un student supărat despre această școală, pe acest blog? http://abmsuniversity.blogspot.com
Foarte simplu: ar fi o 'diploma mill'. Adică moară de diplome. Termenul la noi e 'fabrică'. Întâmplător, aplicat și Universității Spiru Haret din România, pe care dl. Cumpănașu o înjură.
Dar știți ce e amuzant?
Măcar Spiru Haret e acreditată!“, conchide jurnalistul Lucian Mândruță în postarea sa.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News