Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
S-a încheiat anul școlar al școlii de cultură românească D. Coresi din Piacenza: „Cunoașterea tradițiilor în contextul încrucișării culturilor“ (FOTO)
WhatsApp
Festvitatea de închidere a anului școlar al școlii de cultură română D. Coresi din Piacenza a avut loc sâmbătă, 3 iunie inițiativa a fost promovată de asociația de promovare socială „Cuore”, în colaborare cu Biserica Ortodoxă și Municipiul Piacenza (Italia).

În timp ce în românia, viitorul anului școalr și, mai ales, al anilor terminali, este încp incert din cauza gevei din Învățământ, iată că în Italia s-a înceiat anul școalr pentru cursanții școlii românești.

Sâmbătă, 3 iunie, s-a încheiat anul școlar al școlii de cultură românească D. Coresi din Piacenza, promovată de asociația de promovare socială 'Cuore', în colaborare cu Biserica Ortodoxă și Primăria din Piacenza. Evenimentul a avut loc în spațiile adiacente Bisericii San Sepolcro.

S-a încheiat anul școlar al școlii de cultură românească D. Coresi din Piacenza

 

Nicolae Radu, președintele Aps Cuore, a făcut onorurile, cu o prezentare din partea autorităților din partea guvernului și parlamentului român, printre care consulul Edmond Nicolae și purtătorul de cuvânt pentru relații cu publicul și asociațiile din cadrul Ambasadei României, Claudia Lefter.

2. -imagine fara descriere- (d-coresi.jpg)
 
Din partea municipalității din Piacenza au participat consilierii municipali Pd Andrea Fossati și Salvatore Scafuto.

În cursul după-amiezii, a avut loc festivitatea de încheiere a "cursului de limbă, literatură și cateheză" și a fost pus în scenă un spectacol de teatru în care copiilor și adulților le-au fost prezentate figurile lui Dimitrie Cantemir și Ciprian Porumbescu, doi reprezentanți de autoritate ai culturii românești.

Președintele 'Cuore', Nicolae Radu, a evidențiat succesul proiectului menit să familiarizeze copiii și tinerii din generația a doua cu tradițiile românești, în contextul mai larg al intersecției de culturi, fiind astfel o sursă de îmbogățire și bogăție.

3. -imagine fara descriere- (ets.jpg)

---------------------------------------

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

 https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel