Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rotativa guvernamentală, amânată din cauza grevei din educație. Iohannis: Nu cred că se va face în timpul unor negocieri
WhatsApp
Klaus Iohannis, declarații referitoare la rotativa guvernamentală. Șeful statului anunță că s-ar putea anula din cauza grevei din Educație.
Iohannis, mesaj de ultimă oră: România este un important furnizor de securitate în Europa de Sud-Est

Procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri, dar doar în condițiile în care greva din Educaţie se încheie. „Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”, a adăugat şeful statului. 

Iohannis, despre amânarea rotativei guvernamentale: Nu cred că se va face în timpul unor negocieri

 

"Încă se poartă discuţii, încă se poartă negocieri. Coaliţia trebuie să se hotărască cum va dori să arate viitorul Guvern şi cine trebuie să fie în coaliţia de guvernare, dar am încrederea că lucrurile se vor rezolva. Acum, sigur, fiind astăzi joi şi greva încă neîncheiată, vom vedea dacă vom reuşi să începem procedura mâine sau peste câteva zile.

Nu asta este important, dacă acum imediat sau peste o săptămână-două se face rotaţia. Important este să avem o procedură clară, să ştim cum va funcţiona coaliţia şi să avem un guvern care garantează stabilitatea guvernării şi a României. Acestea sunt lucrurile pe care pun foarte mare preţ şi le-am transmis şi celor din conducerea coaliţiei.

În mod normal, mâine ar trebui să înceapă procedura, asta în condiţiile în care greva din învăţământ se finalizează. Vom vedea. Este nevoie ca Guvernul şi coaliţia, la modul general, să negocieze în continuare cu sindicatele, până se găseşte o coaliţie. Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri. Este totuşi destul de complicat. Sunt proceduri complicate", a spus Klaus Iohannis, întrebat, joi, la Sibiu.

Chestionat când ar putea demara procedurile rotaţiei prim-miniştrilor, dacă greva nu va fi încheiată, preşedintele Iohannis a replicat: „Atunci este nevoie ca Guvernul şi coaliţia la modul general, să negocieze în continuare cu sindicatele până se găseşte o soluţie(...) Nu cred că rotaţia se va face rotaţia în timpul unor negocieri. Este totuşi destul de complicat şi una şi alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rând“



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel