Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elevii români au ocupat podiumul la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia: Ei unde sunt tinerii de aur ai României
WhatsApp
Elevii români au obţinut rezultate remarcabile la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia (APhO 2023), desfăşurată în perioada 21 - 28 mai, la Ulan Bator (Mongolia).

Potrivit Ministerului Educaţiei, au obţinut medalii de aur: Alexandru Momoiu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei-Darius Dragomir (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti),

medalie de argint - Alexandru Iorga (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti),

medalie de bronz - Răzvan-Gabriel Marcu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

De asemenea, au obţinut menţiuni de onoare: Alexandru-Ştefan Işfan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional 'Tudor Vladimirescu' din Târgu Jiu), Mihnea Buţiurcă (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Robert Stănescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) şi Rareş Theodor Marinescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Profesori coordonatori ai lotului au fost conf. univ. dr. Sebastian-Dumitru Popescu (Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi) şi prof. dr. Gabriel Florian (Colegiul Naţional Carol I din Craiova), relatează Agerpres.

 

România, primul loc și la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori

 

România a obținut primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfășurată în Turcia. 

România s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, care s-a desfășurat în Turcia, a anunțat Ministerul Educației.

Elevii români au câştigat două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz.

”Vești minunate primite în această seară! România a obținut locul I pe țări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfășurată în Antalya, Turcia! Felicitări elevilor din lot, care se întorc acasă cu două medalii de aur, trei de argint și una de bronz”, a anunțat Ministerul Educației, pe Facebook.

David Andrei Anghel, elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut medalia de aur şi punctajul maxim.

Vlad-Titus Spătaru de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti a câștigat, la rândul său, medalia de aur, în vreme ce Andrei Moldovan, care învață la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Capitală, Robert Dragomirescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Toma Edward Torac, tot de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, au primit medalii de argint.

Medalia de bronz a fost câștigată de Andrei Giovani Chiriţă, elev la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti. Coordonatorii lotului sunt conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti, şi profesorul Marius Perianu din cadrul Colegiului Naţional ”Ion Minulescu”, din Slatina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel