Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Greva degenerează în acțiuni care au paralizat bulevarde din capitală: "Profesorii greviști au devenit rapid masă de manevră“
WhatsApp
Rotativa guvernamentală se amână, cel mai probabil, pentru că nu se va face în timpul grevei din Educație, iar negocierile par departe de a se finaliza în zilele următoare. Oamenii spun că greva continuă din cauza relei credințe a liderilor de sindicat, care ar fi transformat profesorii în masa lor de manevră. 

Reacțiile nu au încetat să apară, oamenii semnalând că, de fapt, această grevă ar fi „susținută“ și întreținută la nivel înalt. 

În timp ce mulți profesori vor să se întoarcă în clase, afectați ei înșiși de reaua credință în negocieri a sindicaliștilor, greva degenerează în acțiuni care au paralizat artere din Capitală. Adunați în număr mare în fața Guvernului, deși nu aveau autorizație de protest, profesorii greviști au devenit rapid masă de manevră pentru liderii lor care i-au îndemnat să blocheze intersecția de la Piața Victoriei și mai apoi au pornit în marș spre Parlament creând probleme în traficul și așa aglomerat al Capitalei“, scrie Manea Eduard pe pagina sa de Facebook.

Rotativa guvernamentală amânată de greva din educație: „profesorii greviști au devenit rapid masă de manevră“

 

Acesta subliniază că „este puțin probabil ca această grevă să fie doar prin coincidență în același timp cu rocada la guvernare“.

Lipsa totală de concesii din partea sindicaliștilor și felul în care au declanșat o grevă generală, înainte de a dialoga și de a parcurge pașii democratici ai manifestațiilor sindicale, arată adevărată față a sindicaliștilor. Total decuplați de la problemele reale ale celor de la catedră – cu conturi grase în bănci, surse de venit multiple de la stat și proprietari de case și terenuri – liderii de sindicat nu se dezic de vechile obiceiuri. Forțează mâna guvernanților într-un moment în care are loc rotația premierilor și cu o lege a salarizării unitare în pregătire deci în imposibilitatea de a modifica acum salariile din Educație. Este puțin probabil ca această grevă, care a fost transformată în 3 zile în protest ilegal în stradă de liderii sindicali, să fie doar prin coincidență în același timp cu rocada la guvernare“, mai scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

 

Rotativa guvernamentală, amânată din cauza grevei din educație. Iohannis: Nu cred că se va face în timpul unor negocieri

 

Tocmai de aceea este pusă sub semnul întrebării dorința liderilor sindicaliștilor de a rezolva într-adevăr probleme reale, din moment ce este greu de impus o decizie guvernamentală în aceste zile“, conchide el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel