Publicitate
Clădirea respectivă în care funcționa ilegal azilul de bătrâni a fost supusă verificărilor în vara anului 2020. În urma verificărilor, au ieșit la iveală o serie de nereguli structurale și organizatorice, încât au determinat Primăria să dispună suspendarea activității. Investigațiile ulterioare au arătat că, în schimb, locuința a continuat să găzduiască persoane în vârstă. Situație care a declanșat intervenția imediată a carabinierilor Nas.
Militarii, conduși de maiorul Giacomo Claudio Moschella, când au ajuns la adresa respectivă l-au observat pe unul dintre angajați care, la vederea lor, a luat-o în brațe pe femeia în vârstă, care nu putea să se deplaseze pe picioarele sale, și încerca să se îndepărteze de clădire folosind o ieșire din spate. A fost oprit imediat de carabinieri.
Cercetările au scos la iveală că „în azilul de bătrâni, în ciuda ordinului de suspendare a activității de către Primărie, mai erau 11 persoane în vârstă, dintre care zece cu patologii fizice și psihice grave. Oaspeții, printre altele, au fost nevoiți să se târască cu cateter și au fost cazați în camere vechi, fără mobilier și în paturi fără bariere și cu aparate de aer condiționat nefuncționale. În îngrijirea bătrânilor au fost două persoane fără calificare profesională pentru îngrijirea sănătății și care nu purtau protecție anti-Covid”. Verificările au mai scos la iveală faptul că „bătrânilor li s-au administrat medicamente fără a respecta planuri terapeutice specifice”.
Pensionarii, cu ajutorul personalului sectorului de Asistență Socială al Municipiului, au fost transferați de către carabinieri la domiciliul rudelor sau la alte structuri de asistență socială autorizate.
Proprietarul unității și badanta româncă au fost acuzați, printre altele, de abandonarea persoanelor incapabile și exercitarea abuzivă a profesiei de sănătate.
Procesul este în desfășurare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News