Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Înghețata cu aromă de greier, sortimentul cu care un producător de înghețată din Germania șochează consumatorii
WhatsApp
După ce făina de greieri a fost aprobată de UE pentru consumul uman pe scară largă, iată că insecta își face loc acum și în deserturi.  Un producător de înghețată din Germania comercializează înghețata cu aromă de greier.

Proprietarul unei gelaterii din Rottenburg am Neckar (München), Germania, este cunoscut pentru înghețatele senzaționale. Dar ultima sa creație ar putea să-i dezguste pe unii.

Creațiile sale neobișnuite nu sunt probabil pentru toată lumea - și cu siguranță nu pentru stomacurile sensibile: Thomas Micolino administrează o gelaterie în Baden-Württemberg. Cu un nou tip de înghețată, tânărul de 33 de ani a provocat agitație - și nu pentru prima dată.

Pentru că ceea ce se află acolo nu este cu siguranță pentru cei slabi de inimă: înghețata specială este garnisită cu insecte maro. Un gând din tabăra din junglă nu este, probabil, pe deplin surprinzător - iar confuzia cu înghețata obișnuită este oricum imposibilă.

Înghețata cu aromă de greier, sortimentul cu care un producător de înghețată din Germania șochează consumatorii

 

Înghețata proaspătă, de culoare maro deschis, se află pe tejgheaua gelateriei Micolino. La o distanță sigură de celelalte sortimente comune și-a făcut loc și înghețata specială - pentru ca oaspeții să nu fie dezgustați. 

În destul de multe țări, insectele fac parte din bucătăria obișnuită, deoarece sunt considerate nutritive și bogate în proteine. 

Greierii morți, cu picioare posterioare spinoase și antene lungi, decorează înghețata. Pentru mai mult exactitate: aceștia sunt greieri de casă, așa-numiții greieri uscați. În orice alt local, probabil că ați chema exterminatorul după un țipăt scurt la vederea acestora. La Thomas Micolino's auziți întrebarea: "Vafe sau cupă?".

La 24 ianuarie 2023, a intrat în vigoare un nou regulament. Comisia UE a aprobat așa-numitele cereri Novel Food, dedicate alternativelor proteice. Astfel, greierii de casă pot fi utilizați în alimente în conformitate cu legislația UE. Congelat, uscat sau sub formă de pulbere - nu face nicio diferență. Pe lângă greierii de casă, sunt incluse pe listă și larva gîndacului de bălegr sau gândacii de mucegai de cereale. Reguli similare există, printre altele, pentru lăcustele migratoare și larvele de gândac de făină.

Rețeta înghețatei cu greieri

 

"Publicitatea dezgustătoare stârnește curiozitatea", spune Benedikt Jahnke, expert în marketing alimentar la Universitatea din Kassel. Există un anumit grup de consumatori care răspund la acest lucru, așa numiții "căutători de senzații", care se plictisesc rapid. Deoarece Micolino oferă mereu creații noi, strategia este consecventă, spune cercetătorul. "El ia ceea ce este în prezent controversat din punct de vedere social și îl transformă într-o acțiune interesantă".

Micolino este probabil unul dintre acei căutători de senzații tari și se lasă condus de dorința de a experimenta. În vacanță, el însuși a încercat deja mai multe insecte - inclusiv șerpi și crocodili. Se "plictisește" dacă face mereu același lucru. Timp de luni de zile, a experimentat în micuța sa fabrică de înghețată, în camera din spate, lucrând la compoziția potrivită cu insectele, rafinând gustul. Își procură greierii de la o fermă din regiune și fierbe din nou praful la 90 de grade. Pentru a face patru kilograme de înghețată, are nevoie de 200 de grame de făină de greieri, plus smântână, zahăr, lapte, vanilie, fursecuri și miere sălbatică din Pădurea Neagră.

Ideea pentru înghețată a apărut probabil în urma unui pariu, potrivit unei postări pe Facebook. Pe platforma de socializare, bărbatul de 33 de ani a scris: "Un pariu la care am lucrat toată iarna și pe care nu l-am propus fără să mă tem de răspuns". Înghețata din făină de greieri, a spus el, a fost un mesaj pentru mâncarea "care ar putea fi viitorul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel