Ei atrag atenția că toată munca lor se duce pe apa sâmbetei întrucât stau cu marfa pe tarabe și legumele se strică. În ritmul acesta producătorii spun că vor ajunge să arunce sau să doneze legumele nevândute.
Pentru Irina Vasile, din Puchenii Mari, legumele pe care le produce în solar și apoi le vinde la piață reprezintă singura sursă de venit.
Acum, de când cu criza provocată de coronavirus, prin Piața de Nord din Ploiești unde a închiriat o tarabă, bate vântul.
„Pierderile sunt foarte mari. Vânzările au scăzut foarte tare. A început să se strice salata în solar pentru că a ajuns la maturitate și se strică dacă nu e tăiată. Pierderile sunt foarte, foarte mari. Clienți nu sunt prin piață. Nu intră lumea în piață”, a declarat Irina Vasile pentru MEDIAFAX.
„Ce o să facem? O să aruncăm la păsări sau ce e bun o să donăm la azil de bătrâni, la cămine de copii. Problema acum e că trecem peste asta, dar o să ielim cu roșii. Programul tomata. Roșiile le am plantate. Ce o să se întâmple după?”, se întreabă producătoarea.
Femeia spune că va ajunge să arunce legumele sau să le doneze.
„Nu e vânzare și ne-a pus să punem și folie pe masă. Nu se mai vede deloc marfa. Plătim 12 lei pe fiecare zi. Plătesc în fiecare zi 12 lei”, spune un alt vânzător de legume din piață.
Ionuț Dinu, legumicultor din Râfov, spune că salvarea a venit din partea unui supermarket pentru că altfel ar fi aruncat ceapa și loboda pe care le are în solar.
„S-a rezolvat problema mea luni seara. A venit salvarea. Am primit un telefon de la un supermarket și îmi ia toată ceapa verde. 3.000 de legături. Nu mă așteptam. Pierdeam tot. O aruncam. Pe 1 aprilie trebuie să plantez castraveții. Mi-au zis că vor să ia ceapa ca să nu o arunc că e păcat de ea”, a declarat Ionuț Dinu corespondentului MEDIAFAX.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News