Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Erich Mocanu, despre cazul familiei Furdui și statul german: „Procedura și scandalul merg mai departe. În weekend iar a fost o demonstrație mare”
WhatsApp
Erich Mocanu, fondatorul Asociației AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria, a vorbit, în exclusivitate pentru StiriDiaspora, despre familia Furdui și ce s-a mai întâmplat cu cei 5cincicopii rămași în mâinile statului german.
Erich Mocanu, despre cazul familiei Furdui și statul german: „Procedura și scandalul merg mai departe. În weekend iar a fost o demonstrație mare”

Spune-mi despre familia Furdui, a întrebat Bogdan Bolojan. Am văzut că sunt delegații de politicieni care s-au deplasat în Germania. Ce se mai întâmplă acolo? Mai ești implicat după acele proteste împotriva statului german pe care le-ai organizat?, au fost întrebările adresate invitatului Erich Mocanu din partea ȘtiriDiaspora.

 

Erich Mocanu: Statul german a amenințat mama copiilor că dacă apelează la poliție nu îi mai vede

 

„Familia Furdui are următorul caz: o familie de români, soț, soție cu șapte copii. Au plecat din România și s-au dus în Spania să locuiască, iar când au apărut problemele și acolo au hotărât să vândă tot și să locuiască în Germania. S-au stabilit în Nordul Germaniei, lângă Hanovra unde și-au cumpărat o căsuță. 

Tatăl copiilor s-a angajat, a găsit un job bun, iar mama a rămas cu copiii acasă. La un moment dat, copilul cel mare de 15 ani, a fost puțin manipulat de psihologii școlii și e spune că după două luni de discuții între psiholog și băiat, cei de la protecția copilului au hotărât să intre în casă peste familie și să le ia toți copiii.

Această tragedie s-a întâmplat anul trecut în aprilie, când femeia s-a trezit cu cei de la Protecția Copilului în casă, amenințând-o că nu are voie să sune la poliție sau avocatul, iar dacă o face nu-și mai vede copiii niciodată. I-au spus că mai bine colaborează cu ei și le lasă copiii, pentru a le face niște cercetări, control medical etc și la o săptămână distanță îi va vedea înapoi.”, amintește Erich Mocanu.

 

Protecția copilului a plecat cu bebelușul fără ca măcar să se intereseze de sănătatea lui

 

„Mama a avut dubii, dar nu avea ce să facă din cauza amenințărilor pe care le-a primit. Au venit 2-3 persoane de la Protecția copilului, polițiști civili, iar când a văzut că e singură în fața unei armate de oameni din partea statului nu a știut să reacționeze, așa că a predat copiii, dintre care unul dintre ei avea doar 8 luni.

Cei de la Protecția copilului nici măcar nu au întrebat dacă bebelușul are alergii, dacă ia anumite medicamente sau trebuie să aibă grijă la ceva anume. Ba mai mult, femeia a vrut să îi pregătească o gentuță pentru cel mic, cu biberoane, hăinuțe, una alta, însă pe cei de la Protecția Copilului nu i-a interesat decât să pună mâna pe copii și să îi ia.”, continuă fondatorul Asociației AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria.

 

„Din momentul în care copiii au ajuns pe mâna statului, au început problemele, pentru că asta este statul, odată luați copiii, greu îi mai capeți”

 

„Bineînțeles că familia Furdui a încercat toate variantele, și-au luat avocați, s-a încercat depunerea unei plângeri la poliție pentru furt, nici așa nu a funcționat. Și tot așa au trecut luni de zile, iar după acest timp, fetele cele mari de 13 ani, au început să realizeze că sunt mințite de stat. Așa că au încercat să fugă, să se întoarcă înapoi la părinți.

Dar statul nu a fost interesat, în ciuda faptului că treaba lui este să protejeze copiii. Aceeași copii pe care „îi proteja” statul, voiau să se întoarcă acasă. Protecția copilului nu a fost interesată de acest aspect și au demarat în continuare procedura să le ia copiii. Indiferent ce făceau avocații familiei Furdui, nu reușeau. S-au găsit și manipulări în dosare, s-au găsit manipulări și la examenele psihologice ale copiilor, etc.

Până la urmă, totul a pornit cu acele demonstrații care au fost pe toată planeta. Chiar au venit și politicieni români anul trecut, parlamentari, senatori și au discutat cu Protecția Copilului din Hannovra și au ajuns și la Berlin. Toată lumea a dat din umeri.”, spune dezamăgit Erich Mocanu.

 

„Toate măsurile, chiar și cele internaționale luate, nu i-a interesat”

 

Mai mulţi parlamentari români au reclamat "tratamentul abuziv" la care autorităţile germane ar fi supus o familie de români care locuieşte în această ţară, după ce autoritatea de protecţie a copilului din Germania i-a luat copiii. ȘtiriDiaspora a relatat despre acest caz încă din luna mai a anului 2021. 

„S-a pornit cu atacuri pe bază de instanță, nu au avut șanse. Până la urmă, anul acesta, două dintre fete au fost eliberate din puterea statului și s-au întors în România. Întrebarea este de ce doi și nu toți? E o familie re sau bună? De ce aveau nevoie de copiii ceilalți, pentru bani? Da.  

Procedura și scandalul merg mai departe. În weekend iar a fost o demonstrație mare, în orașul în care trăiește familia Furdui și demonstrațiile o să continue. Avocații, politicienii sunt de partea lor, dar statul german se ține de lege.”, încheie invitatul ȘtiriDiaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel