Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„E o minune că România încă mai există pe hartă”. Primarul Vasile din „Las Fierbinți“, discurs de Crăciun - VIDEO
WhatsApp
Ediția specială de Crăciun a episodului ”Las Fierbinți”, difuzat de Pro TV, a avut un nou moment consacrat politicienilor români care au adus țara la sapă de lemn.
„E o minune că România încă mai există pe hartă”. Primarul Vasile din „Las Fierbinți“, discurs de Crăciun

De această dată, cel care a atacat clasa politică din România în serialul „Las Fierbinți” a fost chiar primarul Vasile Pleșcan (actorul Gheorghe Ifrim), care printr-un discurs pornit de la o întâmplare personală reușește să-și surprindă concetățenii, relatează Adevărul.

Episodul pornește de la o ceartă între primar și secretara sa, care din dorința de a salva florile localnicilor, care stăteau în case în frig, a umplut sediul primăriei cu flori, fără știrea edilului. Primarul îi cere să îi aduce pe posesorii florilor la primărie, dar se produce un lucru ciudat. El se electrocutează de la o pană de curent și leșină în biroul său. În acest timp vorbește cu băiețelul de pe afișul de crăciun și trăiește revelația momentului. Din acest motiv, ține un discurs în care face praf clasa politică.

„Voi credeți că e ușor să fii primar? Vă spun eu. Nu e. Când am intrat în politică, am vrut să fac bine. Nu mie, celor care m-au votat. Și nu doar lor. Tuturor. Adică vouă. Numai că și în politică socoteala de acasă nu se potrivește cu aia din târg. M-am lovit de oameni vechi și mai mari în funcție ca mine care nu m-au lăsat să fac bine pentru voi dacă nu făceam mai întâi bine pentru ei. Azi așa, mâine așa, Vasile care a candidat la început nu a mai existat! Și a ajuns Vasile de azi! Rău, laș, mincinos! Da, m-am pierdut pe mine! Nu trebuia să se întâmple asta! Cineva m-a întrebat azi dacă în Fierbinți există vreun balaur! Există! Și nu doar în Fierbinți! În toată țara! Sărăcia! Când era bine în Europa, la noi era rău! Acum e rău la ei și la noi e și mai rău!”, le spune primarul Vasile. El continuă în același stil. ”România educată? Gargară! Fără bani ce educație să faci? Mii de kilometri de autostrăzi? Gargară! Sute de spitale noi? Gargară! Școli noi? Gargară! (…) E o minune că încă mai există pe hartă. Numai printr-o minune mai merg trenurile pe șinele astea vechi și neschimbate de 50 de ani. Numai printr-o minune nu mai avem încă 10 Colectiv. Numai printr-o minune nu avem 10 Maternitatea Giulești. România merge printr-o minune, nu merge după un plan, după un manual pentru că nu există niciun sistem, nicio regulă totul se face după ureche.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel