Experții spanioli în nutriție sunt primii care s-au sesizat că ouăle albe nu se mai comercializează. Producătorii le-au scos subtil de la raft fără a face prea multe valuri. În supermarketurile din Spania acestea au dispărut de tot, în timp ce în România se găsesc din ce în ce mai rar.
Explicația ține doar de markenting, susțin specialiștii. ”Este vorba de o modă. Pur și simplu studiile au arătat că un cumpărător asociază imaginea oului închis la culoare cu un produs natural, mai sănătos și de calitate mai bună. În realitate, nu este deloc așa. Culoarea este dată de rasa găinii.” precizează José Urbano, reprezentantul sectorului agroalimentar din Andalucia.
Pentru a nu induce în eroare consumatorii, Javier García Pereda, profesor la Universitatea Pablo de Olavide, licențiat în Știința și Tehnologia Alimentelor a explicat că valoarea nutrițională a ouălor nu este legată de culoarea lor. Oamenii cred că un ou cu coaja și gălbenușul mai închise la culoare este mai sănătos, ceea ce este doar un mit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News