Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dan Negru, intervenție în scandalul "Azilelor groazei": "Propun CNA să recomande evitarea folosirii cuvântului 'bătrân'!"
WhatsApp
Dan Negru este de părere că televiziunile n-ar trebui să mai folosească cuvântul "bătrâni", în contextul în care în alte țări persoanele trecute o anumită vârstă sunt numite "seniori".

Dan Negru intervine în scandalul azilelor groazei. După ce în ultimele zile, în spațiul public s-a vorbit tot mai mult de soarta bătrânilor din unele cămine, el propune ca la televizor să se spună "senior". În plus, Dan Negru vorbește despre diferența dintre modul în care trăiesc pensionarii din România și cei din străinătate.  

"Toți bătrânii României stau intr-un "azil".

Acu', vara, varstnicii Europei sunt in vacanțe, in croaziere, îmbrăcați cool, dornici de distracție, savurând pina-colada. Sunt ai noștri așa?

Când îi iau mamei mele vreo eșarfă sau vreo haină mai colorată îmi răspunde că e prea fistichie pentru vârsta ei.

Europenii, americanii, cu cât sunt mai vârstnici, cu atât sunt mai fistichiu îmbrăcați. Italienii nu folosesc la tv expresia "bătrân" ci "senior". Televiziunile romanesti vorbesc doar despre "bătrâni" ! Îi rog pe colegii mei din televiziuni ca măcar cu lecția asta sa ne alegem după necazul azilelor: să nu mai folosim termenul "bătrân" la tv așa cum o fac multe alte țări! Propun CNA să recomande evitarea folosirii cuvântului "bătrân" !

Vârstnicii noștri, chiar și cei care au familii, sunt de fapt niște oameni abandonați de societate, neglijați si considerați de ceilalți ca fiind inutili.

3,5 miloane de oameni peste 65 de ani are România.

O țară cu bătrâni dar care nu e pentru bătrâni!", este mesajul postat de Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

dan-negru-batrani-azile

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel