Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci planete se vor alinia pe 25 martie: Iată cum să vezi fenomenul extraordinar și cum să le recunoști
WhatsApp
Pe 25 martie oamenii pot vedea o aliniere rară a cinci planete, Jupiter, Mercur, Venus, Uranus și Marte care vor apărea pe cerul nopții.
Cinci planete se vor alinia pe 25 martie: Iată cum să vezi fenomenul extraordinar și cum să le recunoști / Foto: Captură video youtube

Planetele se vor alinia chiar înainte de schimbarea lunii, pe 28 martie, potrivit lui Bill Cooke, responsabil la biroul de mediu pentru meteoroizi al NASA. El a declarat pentru CBS News că planetele vor fi aliniate într-o configurație specială, care le va face vizibile pe toate poziționate de aceeași parte a Soarelui.

"Dacă ieșiți afară, chiar la apus, imediat după ce soarele apune și priviți spre vest, veți vedea aceste planete înșirate într-o linie care se întinde la aproximativ 50 de grade", a spus el.

Un eveniment așteptat cu nerăbdare de mulți pasionați de astronomie și astrologie. Acest fenomen astronomic rar este cunoscut și sub numele de paradă planetară. Ziua de 28 martie va fi cea mai bună zi pentru observații.

"Nu uitați să urmăriți cerul la sfârșitul lunii pentru alinierea planetară cu cel puțin 5 planete - plus Luna - toate vizibile aproape sub forma unui arc văzut de pe Pământ", a scris fostul astronaut Apollo Buzz Aldrin pe Twitter.

 

 

Care sunt condițiile optime de observare

 

În ceea ce privește condițiile optime de observare, Cooke a spus că trebuie să aveți un "orizont vestic clar" atunci când începe să apară amurgul. Jupiter, Venus și Marte vor fi ușor de văzut, a spus el, în timp ce Mercur și mai ales Uranus vor necesita o pereche de binocluri.

Marte, Jupiter și Venus vor fi mai ușor de observat și recunoscut cu ochiul liber, în timp ce Mercur și Uranus vor necesita probabil utilizarea unui binoclu sau a unui telescop.

Marea aliniere planetară, care este definită ca o aliniere a cinci sau șase planete, va fi vizibilă în zilele de dinainte și de după, dar 28 martie va fi cea mai bună zi pentru observare, potrivit aplicației de ghid astronomic Star Walk.

"Uranus va fi creatura rară pe care o veți căuta în acea aliniere", a declarat el pentru CBS News. "Dacă colecționați planete, iată șansa de a adăuga Uranus la colecția dvs.".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel