Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cel mai extravagant cadou de Ziua Femeii: Un buchet de „flori din aur“, de peste 300.000 de dolari
WhatsApp
Un vietnamez a dăruit unei femei un buchet de ''flori din aur'' în valoare de peste 300.000 de dolari
sursa: VnExpress/Ngoc Diep

Un bărbat din Vietnam a cumpărat pentru o femeie un buchet de flori realizat din 100 de foiţe de aur, în valoare de peste 300.000 de dolari, pe care i l-a dăruit cu prilejul Zilei internaţionale a femeii, au informat marţi medii locale citate de EFE.

Luong Thi Giau, patroana florăriei Ngoc Diep din oraşul Can Tho, din sudul ţării, a declarat portalului VNExpress, că bărbatul originar din oraşul Danang, situat la peste 1.000 kilometri distanţă, a adus el însuşi cele 100 de foiţe de aur pentru confecţionarea buchetului şi pentru a fi livrat unei femei pe care a descris-o ca o rudă a sa.

Cadou de Ziua Femeii: Un buchet de „flori din aur“, de peste 300.000 de dolari



Fiecare foiţă de aur cântăreşte un "tael", unitate de măsură utilizată în unele ţări din Asia orientală pentru aur şi echivalează cu 37,50 de grame, potrivit Agerpres.

La valoarea aurului s-a adăugat şi suma de 20 de milioane de dong (875 de dolari, sau 804 de euro) pe care bărbatul a plătit-o pentru confecţionarea buchetului, a cărui imagine a fost preluată de reţelele de socializare din Vietnam.

Cadourile costisitoare şi extravagante sunt obişnuite pentru zilele festive din Vietnam, unde anul trecut un american a devenit popular pe reţelele de socializare după ce a dăruit unei vietnameze un aranjament floral în valoare de 3.000 de dolari. 

8 martie - Ziua Internaţională a Femeii

 

Ziua Internaţională a Femeii a fost sărbătorită pentru prima dată la 28 februarie 1909, la New York. Doi ani mai târziu, socialista germană Luise Zietz a propus ca această sărbătoare să devină o sărbătoare anuală care să aducă în atenţie diverse probleme legate de femei, cum ar fi dreptul de vot şi promovarea egalităţii de drepturi pentru femei.

Primele ediţii ale Zile Internaţionale ale Femeii au fost sărbătorite într-un mod cu totul diferit de cel din zilele noastre, sute de demonstraţii având loc în Europa. În timpul acestor demonstraţii, femeile au cerut să li se acorde în sfârşit atât dreptul de vot, cât şi dreptul de a ocupa funcţii publice. Discriminarea sexuală la locul de muncă a fost, de asemenea, o problemă importantă.

Până în 1977, Ziua Femeii a fost sărbătorită mai ales în ţările socialiste. Abia după decizia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite de a proclama ziua de 8 martie drept Ziua Internaţională a Femeii, sărbătoarea a căpătat popularitate la nivel mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel