Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A murit actriţa Nataşa Raab; avea 70 de ani
WhatsApp
Actriţa Nataşa Raab, care a jucat pe scena Teatrului Naţional 'Marin Sorescu' din Craiova, a încetat, luni, din viaţă, la vârsta de 70 de ani. 
Natașa Raab

Apropiaţi ai artistei au confirmat decesul acesteia. Născută la 15 iulie 1953 în Huedin, judeţul Cluj, Nataşa Raab a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (1988), la clasa profesorului Mircea Albulescu.

În tinereţe, a fost şi manechin la Centrul de Creaţie UCECOM condus de Zina Dumitrescu (1979-1988). După absolvirea facultăţii, a devenit actriţă la Teatrul Naţional 'Marin Sorescu' din Craiova, iar de-a lungul anilor a mai colaborat cu Teatrul Odeon din Bucureşti şi Teatrul Naţional din Cluj.

A jucat în mai multe spectacole de teatru printre care 'Vărul Shakespeare', 'Unchiul Vanea', 'Ubu Rex cu scene din Macbeth', 'Hamlet' de W. Shakespeare, 'Romeo şi Julieta' de W. Shakespeare, 'Ferma animalelor de George Orwell', '...Escu' de T. Muşătescu, 'O masă pe cinste' de G. Astalos, 'Pragul albastru' de I.D. Sârbu, 'Tărâmuri întunecate' de Harding Lernay etc.

În 1990 a fost distinsă cu premiul UNITER. A prezentat Festivalul Naţional 'Maria Tănase', Crizantema de Aur, Crizantema de Argint la Chişinău, evenimente culturale, emisiuni de radio şi televiziune şi a jucat în spoturi publicitare.

A lansat la 27 decembrie 2003 albumul de muzică populară 'Ardeleanca în Bănie' (20 de piese), fiind acompaniată de Ansamblul Folcloric 'Maria Tănase'.

A jucat în mai multe filme, fiind nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriţă în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul 'Din dragoste cu cele mai bune intenţii' (2011), potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel