Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A murit actorul Matthew Perry, Chandler din serialul Friends
WhatsApp
Actorul Matthew Perry, în vârstă de 54 de ani, care l-a interpretat pe personajul Chandler Bing din sitcomul de succes 'Friends', a fost găsit mort în locuinţa sa din Los Angeles, a informat sâmbătă presa americană, transmite AFP.
Vedetele din serialul Friends s-au adunat la înmormântarea lui Matthew Perry. O stea va fi pusă în onoarea lui pe Walk of Fame Hollywood

Potrivit Los Angeles Times, actorul a fost găsit mort în cada de baie.

Nu a fost găsit niciun indiciu care să sugereze un act criminal, potrivit unor surse anonime citate de acelaşi ziar şi de tabloidul TMZ, primul care a anunţat decesul, titrează Agerpres. 

Perry a murit aparent înecat în locuința sa din Pacific Palisades, Los Angeles, au declarat pentru NBC News surse, inclusiv un reprezentant al actorului și forțele de ordine. O cauză oficială a morții nu a fost încă publicată.

Warner Bros Television Group, care a produs toate cele 10 sezoane ale serialului Friends din 1994 până în 2004, a adus un omagiu "prietenului nostru drag" și "unui actor incredibil de talentat".

Pathew Perry a murit, la 54 de ani




"Impactul geniului său comic a fost resimțit în întreaga lume, iar moștenirea sa va continua să trăiască în inimile atâtor oameni. Aceasta este o zi sfâșietoare și trimitem dragostea noastră familiei sale, celor dragi și tuturor fanilor săi devotați", a scris acesta.

După mici roluri în Growing Pains, Beverly Hills 90210 și Dream On, Perry a obținut rolul sarcasticului și nevroticului Chandler Bing în Friends. Comedia, despre șase prieteni care locuiesc în New York, a devenit rapid un fenomen, câștigând mai multe premii Emmy și înregistrând audiențe record; finalul din 2004 a ajuns la peste 52 de milioane de telespectatori în SUA, devenind cel mai urmărit episod TV al anilor 2000.

"Oamenii vin la mine în fiecare zi și îmi spun: "Hei, Chandler!". Eu nu răspund la asta", a declarat el într-un interviu din 2014. "Dacă cineva îmi spune: 'Bună Matthew, îmi place munca ta', e un lucru. Dar dacă cineva spune 'Yo, Chandler', nu-mi place asta. M-am săturat de asta. Eu nu sunt Chandler".

Născut în Massachusetts, în 1969, dintr-un tată american și o mamă canadiană, Perry a crescut în Canada, mama sa lucrând ca consilier de presă al premierului canadian Pierre Trudeau. În cartea sa de memorii "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing" (Prieteni, iubiți și marele lucru teribil), publicată în 2022, Perry și-a amintit cum a acționat după ce tatăl său și-a abandonat familia pentru a-și urmări propriile vise de a deveni actor - inclusiv intimidându-l pe un tânăr Justin Trudeau. "Am decis să pun capăt disputei mele cu el când a fost pus la conducerea unei întregi armate", a scris el.

Nominalizat de cinci ori la premiile Emmy



La 15 ani, Perry s-a mutat la Hollywood, cu speranța de a se reîntâlni cu tatăl său. Acolo a început să se bucure de actorie și, în cele din urmă, a fost observat la un restaurant, "fermecând o grămadă de femei tinere", de către regizorul William Richert, care i-a lăsat un bilet în care îl ruga să joace în următorul său film, A Night in the Life of Jimmy Reardon, alături de River Phoenix.

Perry avea 24 de ani când a început să joace rolul lui Chandler și era relativ necunoscut, la fel ca și colegele sale de rol Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc și David Schwimmer; Courteney Cox era cunoscută pentru rolul ei din Family Ties. Într-un interviu din 2019, co-creatorul Friends, David Crane, a declarat că Chandler a fost cel mai dificil de distribuit personaj, actorii Craig Bierko, Jon Cryer și Jon Favreau fiind, de asemenea, luați în considerare pentru acest rol.

"Marta [Kauffman, co-creatoare] și cu mine ne gândeam că Chandler este pur și simplu prost scris", a adăugat Crane. "Apoi a apărut Matthew și ai zis: 'Oh, ei bine, iată. S-a făcut. S-a făcut. Ăsta e tipul potrivit'".

Perry a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, o dată pentru Friends și de două ori pentru rolul avocatului Joe Quincy din The West Wing.

În perioada în care a jucat în Friends, Perry a jucat în filme precum Fools Rush In cu Salma Hayek, Three to Tango cu Neve Campbell și The Whole Nine Yards cu Bruce Willis. De asemenea, a jucat roluri mici în Ally McBeal și Scrubs.

Într-un interviu acordat în 2002 pentru New York Times, a mărturisit: "Îmi doream atât de mult să fiu faimos. Îți dorești atenția, îți dorești banii și îți dorești cel mai bun loc din restaurant. Nu m-am gândit care vor fi repercusiunile".

Mathew Perry: Luam 55 de Vicodin pe zi, cântăream 128 de kilograme



Viața personală a lui Perry a fost afectată de dependență, începând din 1997, când a devenit dependent de medicamente pentru durere după un accident de jetski. Ulterior, el a susținut că nu-și amintește trei ani din perioada în care a jucat în serialul Friends și că a cheltuit peste 9 milioane de dolari în lupta sa pentru a rămâne treaz.

"Luam 55 de Vicodin pe zi, cântăream 128 de kilograme, eram în Friends, fiind urmărit de 30 de milioane de oameni - și de aceea nu pot urmări serialul, pentru că eram brutal de slab", a spus el. Ulterior, Perry a recunoscut că a suferit de anxietate severă "în fiecare noapte" în timpul filmărilor la emisiune și a spus că nu a simțit nimic atunci când s-a încheiat show-ul.

Când Friends s-a încheiat în 2004, următorul rol principal pe micul ecran al lui Perry a fost în serialul lui Aaron Sorkin, Studio 60 on the Sunset Strip, care a fost anulat după un sezon. În 2009, a jucat în comedia de succes 17 Again alături de Zac Efron, iar mai târziu a fost invitat atât în The Good Wife, cât și în The Good Fight.

Perry a condus, de asemenea, serialul de comedie Go On, care a durat un sezon, și un remake al serialului The Odd Couple, care a durat trei sezoane. În 2016, a scris și a jucat în piesa The End of Longing, care a avut premiera în West End și ulterior a fost transferată pe Broadway.

În 2019, a fost băgat în comă timp de două săptămâni când colonul i-a explodat din cauza abuzului de opiacee; a suferit 14 operații pentru a repara daunele. "În acest moment al vieții mele, cuvintele de recunoștință se revarsă din mine pentru că ar trebui să fiu mort și totuși, cumva, nu sunt", a scris el în Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing.

Memoriile au fost un succes pentru cititori și critici, Barbara Ellen de la The Guardian numind-o "sfâșietoare și revelatoare despre punctul de joncțiune în care dependența extremă de compuși se ciocnește cu mega-celebritatea".

"Trebuie să devii faimos pentru a ști că nu este răspunsul. Și nimeni care nu este faimos nu va crede vreodată cu adevărat acest lucru", a scris Perry.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel