Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iunie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Schimbare de lege pentru tineri. Simina Tulbure: Ar trebui scăzută vârsta pentru participarea la proiectele de buget - VIDEO
WhatsApp
În calitate de deputată de Diaspora, Simina Tulbure vine cu o oportunitate pentru tineri. Le propune să se alăture muncii sale din Parlament, astfel încât împreună să găsească soluții pentru o Românie mai bună din care nimeni să nu mai plece definitiv.
Simina Tulbure a participat la emisiunea Diaspora în Direct

Hub-ul legislativ de tineret este o inițiativă a cabinetului parlamentar al Siminei Tulbure care își propune să reunească o comunitate de tineri experți în jurul unor eforturi concrete de politică publică. Prin acest hub, tinerii vor fi direct implicați, în baza expertizei lor, la definirea unor soluții pentru marile provocări contemporane, acestea fiind ulterior materializate pe cale legislativă. Totodată, această experiență îi va împuternici să devină ambasadori ai unor cauze ample în comunitățile lor din Diaspora, iar oportunitățile de networking și profesionalizare vor constitui un reper cheie al întregului efort.

Despre acest subiect ne-a vorbit Simina Tulbure (REPER). Invitată la misiunea „Diaspora în Direct”, moderată de jurnalistul Bogdan Bolojan, deputata a dat mai multe detalii despre această inițiativă.

De asemenea, Simina Tulbure a zis: „Am avut câteva amendamente la Legea Tinerilor. Pentru prima dată, pe tot ce înseamnă legislație pe tineret, am inclus tinerii români din diaspora. Până anul trecut, aceștia nu erau trecuți absolut niciunde. Am avut mai multe idei - de la sănătatea mintală a tinerilor care trăiesc în afara țării până la o strategie întreagă pe ceea ce înseamnă tinerii români din diaspora”.

Deputata a spus că este nevoie de o participare mai mare a tinerilor pe tot ce înseamnă masa deciziilor în politică.

„Mă gândeam la o lege bugetară participativă pentru tineri, să scădem puțin vârsta pentru participarea la proiectele de buget, de la 18 la 16 ani, pentru a reuși să vorbim cu tinerii înainte de a pleca din țară. După cum știm, tinerii la 18-19 ani pleacă la facultate. Înainte de a pleca la facultate, cred că este important să intre în contact cu autoritățile locale, de aici și ideea de a avea legea bugetară participativă pentru tineri la 16 ani”, a mai spus Simina Tulbure de la REPER.

Vedeți mai multe aici:

 

Tinerii din Diaspora sunt fundamentul unui proiect de țară euro-atlantic solid pentru România. Prin această inițiativă, în premieră, perspectivele lor vor sedimenta o agendă decizională.

Simina Tulbure este reprezentanta românilor din afara granițelor țării și și-a propus să schimbe modul în care e trăită și înțeleasă România.

„Am plecat în Marea Britanie cu visul de a reveni acasă și a face România bine. După 10 ani petrecuți în Marea Britanie și Luxemburg, m-am întors pentru a crea o mișcare de implicare, bazată pe valori europene, prin care să transformăm România, împreună”, spunea Simina Tulbure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel