Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Raluca Turcan, DEZLĂNȚUITĂ: „Chiar nu vă e ruşine, domnilor guvernanţi?“
WhatsApp
Raluca Turcan (PNL) comentează în termeni critici ordinul semnat de Daniel Breaz, prin care elevii care obţin peste media 5 la Evaluarea Naţională nu vor mai putea intra în repartizarea la licee.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat, astăzi, că ordinul semnat de Daniel Breaz este o măsură aberantă care loveşte în anumite categorii de elevi şi distruge învăţământul profesional.

„Chiar nu vă e ruşine, domnilor guvernanţi? Chiar nu înţelegeţi nimic din ce are nevoie ţara asta, în materie de Educaţie? Învăţământul profesional a fost transformat în debuşeu pentru elevii cu medie de admitere sub 5, care acum nu mai au acces în licee. Acest lucru este inacceptabil!”, a scris Raluca Turcan, joi pe Facebook.

Liderul deputaţilor PNL a adăugat că PSD nu are nicio viziune în domeniul educaţiei, fapt ce transformă învăţământul profesional „dintr-o opţiune valoroasă, într-o pedeapsă ruşinoasă”.

 

„Lipsa de viziune a PSD transformă învăţământul profesional dintr-o opţiune valoroasă într-o pedeapsă ruşinoasă. Niciunul din cei 4 miniştri PSD ai Educaţiei nu a înţeles utilitatea învăţământului profesional în societate. Ultimul ministru plin făcea clasele din învăţământul profesional mutând cu pixul nişte cifre dintr-o coloană în alta. Fără preocupare pentru a da valoare acestui tip de educaţie, conectând-o cu cerinţele pieţei! La fel, Daniel Breaz semnează o decizie aberantă cu dublu efect: loveşte într-o anumită categorie de elevi şi distruge viitorul învăţământului profesional din România”, a conchis Turcan.

 

Reacţia vine în contextul în care elevii care obţin sub media peste 5 la Evaluarea Naţioală nu vor mai putea intra în repartizarea la licee, potrivit Ordinului publicat, joi, în Monitorul Oficial, şi semnat de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz. Elevii vor putea urma profesionala.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, (FNAP-I.P) Iulian Cristache, a declarat, pentru MEDIAFAX, la acel moment, că măsura nu ar trebui privită neapărat sub forma unei obligaţii, ci mai degrabă sub forma unei orientări în domeniu care îi poate ajuta pe elevii în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel