Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ia românească, celebrată în Italia. Eveniment special în localitatea Asti, cu ocazia Zilei Internaționale a Iei
WhatsApp
Cu ocazia Zilei Internaționale a Iei, românii din Italia organizează un eveniment special. 
Ie tradițională românească

Cu prilejul Zilei Internaționale a Iei, românii din Italia organizează un eveniment special. "Storia Rumena da Indossare" se va desfășura pe data de 23 iunie 2024 la Teatrul Alfieri din localitatea Asti, Piemont. 

Evenimentul, care se va desfășura între orele 10:00 și 17:00, va include o expoziție de costume tradiționale românești, o ocazie unică de a admira diversitatea și frumusețea iilor din diferite regiuni ale țării.

În cadrul evenimentului va fi proiectat și un documentar despre România, care va oferi o perspectivă cuprinzătoare asupra culturii, istoriei și frumuseții naturale a țării noastre.

Totodată, va avea loc un spectacol de dansuri tradiționale românești, susținut de "Grupul VATRA din Torino", care va încânta publicul cu energia și autenticitatea sa.

Manifestarea va fi onorată de prezența autorităților locale, Primarul Maurizio Rasero și Consilierul pe probleme de Cultură, Paride Candelaresi, precum și a unui reprezentant al Consulatului General al României la Torino.

"Storia Rumena da Indossare" este o invitație de a descoperi bogata cultură a României și de a aprecia frumusețea unică a iei, o piesă vestimentară emblematică a identității noastre naționale.

Informații suplimentare pot fi obținute de la organizatori, accesând pagina oficială a evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel