Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
După atacul din august, Salman Rushdie și-a pierdut vederea de la un ochi și mobilitatea unei mâini
WhatsApp

Scriitorul britanic Salman Rushdie, care a fost înjunghiat în luna august, în statul New York, și-a pierdut vederea de la un ochi și mobilitatea de la o mână. Atacul asupra lui Rushdie a avut loc pe 12 august, la Chautauqua, unde urma să țină un discurs despre cum SUA i-a devenit refugiu.

Ahmed Salman Rushdie s-a născut în India, în 1947, într-o familie musulmană. Copilăria și-a petrecut-o la Bombay, apoi s-a mutat în Anglia. Studiile avansate le-a făcut la Universitatea din Cambridge, unde a obținut o diplomă în istorie. În 2007 a fost numit Cavaler al Coroanei Britanice pentru serviciile aduse literaturii.

După cum afirmă presa, novestul are multiple răni, extrem de grave, la gât, spate și la trunchi, iar până acum planau suspiciuni asupra șanselor acestuia de supraviețuire.

Persecutat de fundamentaliștii islamici, Rushdie s-a confruntat cu amenințări cu moartea după publicarea romanului „Versetele satanice”, în 1988. Musulmani au considerat cartea o blasfemie la adresa profetului Mohamed, romanicerul fiind obligat să se ascundă aproape 10 ani după publicarea cărții. Ayatollah Ruhollah Khomeini, liderul iranian la acea vreme, a emis un decret prin care cerea asasinarea lui Rushdie, oferind o recompensă de 3 milioane de dolari pentru capul autorului.

Atacatorul lui Salman Rushdie, Hadi Matar, s-a născut în Statele Unite, are 24 de ani și este acuzat de tentativă de omor, însă pledează nevinovat.

Surso foto - Facebook Salman Rushdie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel