Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Virusul care ucide cancerul
WhatsApp
Alertă medicală în România: Primul caz de febră tifoidă din 2024 a fost înregistrat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală

În Marea Britanie, oamenii de știință au dezvoltat o nouă terapie pentru tratarea cancerului care folosește un virus comun pentru a infecta și distruge celulele dăunătoare. Este vorba despre o formă slăbită a virusului herpesului labial - herpes simplex, care a fost modificat pentru a ucide tumorile.

Experții anunță că vor fi necesare studii mai ample și mai lungi, și susțin că injecția ar putea oferi tratamentul mult așteptat de bolnavii de cancer avansat.

Pacienții cu cele mai bune rezultate, care au trecut de studiul de siguranță în faza 1, fuseseră diagnosticați cu diferite tipuri de cancer, în diverse stadii. La un pacient cancerul a dispărut, în timp ce alții tumorile s-au micșorat simțitor.

Injecțiile, administrate direct în tumoră, atacă cancerul în două moduri: prin invadarea celulelor canceroase făcându-le să se spargă și prin activarea sistemului imunitar.

Aproximativ 40 de pacienți care făceau parte din studiu au încercat tratamentul. Unii au primit injecția cu virusul, numită RP2, alții au primit și un alt medicament împotriva cancerului, denumit nivolumab, anunță bbc.com. Răspunsurile la tratament au fost catalogate ca fiind impresionante într-o serie de cancere avansate, cum ar fi cancerul de esofag și un tip rar de cancer ocular.

Rezultatele au aratat că trei din nouă pacienți cărora li s-a administrat numai RP2, li s-au micșorat tumorile. Șapte din 30 care au avut tratament combinat au beneficii, iar efectele secundare, ca oboseala, au fost ușoare.

Oamenii de știință au mai folosit și în trecut alte tulpini de virusuri pentru a lupta împotriva cancerului. O altă terapie bazată pe virusul răcelii a avut rezultate remarcabile pentru cancerul de piele avansat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel