Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scandal în Italia. Patru medici cercetați, după ce un român a murit la scurt timp după o tomografie
WhatsApp
Patru medici de la o clinică privată din Cosenza sunt cercetați pentru decesul unui cetățean român în vârstă de 54 de ani din Corigliano Rossano. 

Un român în vârstă de 54 de ani, stabilit în Corigliano Rossano, a murit la câteva ore după ce și-a făcut o tomografie computerizată cu substanță de contrast. Autoritățile investighează cazul, iar patru medici de la clinica privată din Cosenza sunt în centrul anchetei legate de acest deces.

Parchetul Castrovillari a preluat cazul și a dispus autopsia pentru a clarifica circumstanțele evenimentului nefericit, scrie Gazzetta del Sud.

Disfuncționalitățile sistemului public de sănătate din Italia îi determină pe bolnavi să meargă la privat

 

Acest tragic incident vine imediat după ce presa italiană a relatat că țara se confruntă cu o problemă gravă în sistemul de sănătate. Respectiv, timpul de așteptare la medic devin tot mai mare, iar mulți pacienți din Italia aleg să se împrumute pentru a accesa serviciile private în loc să aștepte în sistemul public.

Conform unui raport recent de publicația La Stampa, nouă milioane de pacienți italieni au apelat la împrumuturi pentru a-și plăti tratamentele medicale, ridicând îngrijorări cu privire la accesibilitatea sistemului public de sănătate.

Citește și: Mai mulți italieni au beneficiat de diplome pentru exercitarea profesiei de asistent de asistent medical generalist pe teritoriul Uniunii Europene după ce au absolvit fictiv o școală postliceală sanitară din Mureș. 

Datele arată că timpii de așteptare în spitalele italiene au crescut semnificativ în ultimii ani, iar dificultățile de acces la serviciile medicale sunt evidente în toată țara. Un sondaj realizat în 2023 a constatat că 11% dintre pacienții din Italia au renunțat la vizitele medicale din cauza dificultăților de acces sau a problemelor economice. Aceste cifre variază considerabil între regiuni, cu unele dintre cele mai ridicate rate de renunțare la serviciile medicale în sudul Italiei.

Pentru a aborda această problemă, guvernul italian a anunțat un program de investiții de 600 de milioane de euro pentru a reduce listele de așteptare și a îmbunătăți accesul la serviciile de sănătate. Ministrul sănătății, Orazio Schillaci, a subliniat că reducerea timpilor de așteptare este o prioritate pentru guvern, iar această schemă de investiții este un pas important în acest sens.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel