Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța va implementa o taxă pentru persoanele care nu se prezintă la programările medicale
WhatsApp
Guvernul francez se pregătește să pună în aplicare o măsură radicală pentru a combate fenomenul neplăcut al programărilor medicale ratate.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Premierul francez Gabriel Attal propune o nouă măsură pentru a combate problema programărilor medicale ratate în Franța. Conform planului, fiecare programare medicală ratată va atrage o amendă de 5 euro pentru fiecare programare medicală pierdută și necomunicată cu cel puțin 24 de ore înainte.

Pacienților li se vor cere datele bancare

 

Premierul Attal subliniază că introducerea acestei taxe ar răspunde preocupărilor majore ale cetățenilor francezi referitoare la accesul la serviciile medicale și la capacitatea de a obține programări în intervale de timp rezonabile. Guvernul francez își propune să recupereze între 15 și 20 de milioane de sloturi medicale prin această măsură.

”Pacienții care își fac programare, vor trebui să își lase datele bancare pe platformele de rezervare.”, a explicat Frédéric Valletoux, Ministru delegat responsabil de Sănătate și Prevenție al Franței, pentru Franceinfo.

Pentru medicii care nu sunt înscriși în sistemele de rezervare, aceștia ”vor avea posibilitatea de a solicita detaliile bancare, telefonic.”. Secretarele lor „vor putea suna pacienții pentru a confirma programările”. ”Dacă nu se prezintă, medicii pot cere oricând cinci euro la următoarea consultație”, a subliniat și Catherine Vautrin Ministru al Muncii, Sănătății și Solidarității din Franța pentru RTL, fără a explica și cazurile în care pacientul nu se va întoarce niciodată la medicul la care nu s-a prezentat. 

În ceea ce privește implementarea, se prevede că taxa va fi achitată profesioniștilor din domeniul sănătății în caz de neprezentare, iar acest lucru ar putea deveni o realitate până la începutul anului 2025, scrie Le Figaro. 

Inițial, s-a discutat despre posibilitatea ca o parte din sumă să fie plătită direct către asigurările de sănătate, însă s-a optat pentru direcționarea întregii sume către profesioniștii implicați.

În altă parte a Europei, precum în Germania, există deja o practică similară, unde pacienții plătesc o taxă pentru programările medicale pierdute, iar suma rămâne la profesionist în caz de neprezentare.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel