Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
VIDEO - Melodie românească, interpretată de copiii românilor din DIASPORA. Cum se menţin datinile româneşti peste hotare
WhatsApp
Românii de peste hotare nu au uitat datinile de acasă. Chiar dacă nu pot să ajungă în fiecare an de Crăciun pe meleagurile româneşti, cetăţenii din DIaspora se reunesc chiar şi peste graniţă să se bucure împreună de sărbători. Echipa ŞtiriDiaspora.ro a vizitat comunitatea românilor din Torino, unde a surprins un moment frumos din pregătirile pentru serbarea de Crăciun.
Asociaţia "Frăţia" Torino

La Asociaţia "Frăţia", din Torino, una dintre cele mai vechi asociaţii de români din Italia, se simte deja spiritul de sărbătoare.

Copiii românilor stabiliţi în zonă se pregătesc pentru serbarea de Crăciun care va avea loc la sediu, însă nu au ezitat să ne arate o parte din repertoriul lor obişnuit, inspirat din folclorul românesc.

Patru dintre elevele românce care vin la sediul asociaţiei pentru a cânta şi a învăţa limba română şi despre cultura părinţilor lor, deşi sunt toate născute peste graniţă, au interpretat în limba română melodia "Ca moldoveanca nu-i nimeni".

Vezi video cu momentul:

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel