Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un şofer din Republica Moldova a încercat să mituiască poliţiştii români. Mirosea puternic a alcool
WhatsApp
Un bărbat din Republica Moldova a fost prins mirosind a alcool în timp ce conducea un autotren și a refuzat atât testarea cu etilotestul, cât și prelevarea de probe biologice. Pentru a nu i se întocmi dosar penal, bărbatul a încercat să dea mită 400 de euro polițiștilor, astfel că a fost reținut.

Direcția Generală Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Călărași a fost sesizată de către doi agenți de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, luni, că un cetățean al Republicii Moldova, le-a oferit suma de 400 de dolari pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

 

A încercat să mituiască poliţiştii

 

Anterior, acesta fusese oprit în trafic, în Călărași, în timp ce conducea un autotren a cărui masă maximă autorizată nu permitea accesul în municipiu.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, agenții de poliție i-au solicitat permisiunea testării cu aparatul etilotest, solicitare refuzată, ca și cea ulterioară, de recoltare a mostrelor biologice de sânge, la spital. În acest condiții, conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției Municipiului Călărași – Biroul Rutier, în vederea întocmirii dosarului penal sub aspectul săvârșirii faptei de sustragere de la prelevare de mostre biologice. Pe tot parcursul derulării activităților, bărbatul a oferit, în repetate rânduri, agenților de poliție, suma de 400 dolari, pentru a fi exonerat de răspunderea penală, fiind refuzat de fiecare dată de către aceștia”, arată DGA.

Pe baza denunțului agentului de poliție și a probelor în acest caz, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cetățeanul moldovean, acuzat de dare de mită și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Față de acesta, procurorul de caz a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Abuzuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel