Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Şase români ridicaţi de DIICOT după ce au făcut 2.000 de victime în toată Europa. Şi-au cumpărat vile şi maşini de lux din banii lor
WhatsApp
Şase persoane vor fi aduse la audieri la Biroul Teritorial Sibiu, fiind acuzate că au produs un prejudiciu de un milion de euro prin fraudă informatică şi spălare de bani, pe parcursul cercetărilor fiind identificate peste 2.000 de victime din Germania, Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia şi Italia, informează un comunicat de presă al DIICOT.
Foto ILUSTRATIV

"La data de 11.11.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia au efectuat un număr de 18 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Dolj, Vâlcea, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică şi spălare a banilor. În cauză s-a reţinut faptul că, mai multe persoane au constituit o grupare infracţională în vederea comiterii de fraude prin intermediul sistemelor informatice, prin postarea de anunţuri fictive pe site-uri internaţionale de comerţ on-line privind vânzarea de diverse bunuri şi servicii şi totodată deschiderea şi intermedierea deschiderii de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniţi din infracţiuni săvârşite atât în România, cât şi în Marea Britanie, folosindu-se de documente de identitate falsificate", se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit sursei citate, "prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 1.000.000 de euro."

Cu banii obţinuţi, cei acuzaţi şi-au cumpărat case şi autoturisme de lux.

Citeşte şi: Aproape 400 de percheziţii în România. DIICOT: "Au revenit în ţară lideri importanţi ai unor grupări care acţionau în străinătate"

"Sumele de bani obţinute din săvârşirea acestui gen de infracţiuni ar fi fost disimulate de către membrii grupării, fiind în final folosite la achiziţionarea unor imobile şi autoturisme de lux", arată DIICOT.

Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar şi din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia şi Italia, spun cei de la DIICOT.

Procurorii DIICOT au colaborat cu autorităţi din Italia, Germania, Marea Britanie, Scoţia şi Olanda.

Citeşte şi: Reţea de proxenetism în toată Europa, condusă de interlopi români din inchisoare: Tinere bătute crunt şi şantajate dacă refuzau să se prostitueze

"În vederea soluţionării cauzei penale, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu au cooperat cu autorităţile judiciare ale altor state, fiind emise ordine europene de anchetă pentru Italia, Germania, Marea Britanie, Scoţia şi Olanda. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciilor de Acţiuni Speciale Alba Iulia, Sibiu şi Vâlcea şi al jandarmilor", se arată în comunicatul de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Abuzuri Vezi toate articolele
pixel