Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un sfert din școlile din România, în scenariul galben
WhatsApp
Aproximativ un sfert din școlile din România sunt în scenariul galben, iar elevii vin la cursuri prin rotație. Asta reiese dintr-un raport al Ministerului Educației și Cercetării care mai arată că în majoritatea unităților de învățământ cursurile se fac în mod tradițional, cu toți elevii la școală.
elevi_in_banci

Statistica Ministerului Educației și Cercetării este realizată în baza informațiilor primite din fiecare județ și din București. Astfel, miercuri, 12.540 de unități de învățământ se află în Scenariul 1 care presupune participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

4.535 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2, în care majoritatea elevilor vin la școală prin rotație. Excepție fac elevii din clasele a VIII-a și a XII-a.

De asemenea, 581 de unități de învățământ se află în Scenariul 3 care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor doar la activități online. MEC precizează faptul că din totalul de unități aflate în scenariul roșu doar 139 au probleme din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate.

„Diferența de 442 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, scrie în documentul MEC.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie. Consiliile de administrație din fiecare unitate de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel