„Va salut colegii! Sunt nou,fara experienta...luni incep lucrul pe comunitate, pe prelata! Daca se poate si aveti timp sa ma ajutati cu sfaturi,idei....ce sa iau la mine..ma refer la mancare,apa,sucuri...ma gandeam la 3 cartuse de tigari... Nu stiu ce sa mai zic...mai mult ca sigur ati inteles voi. Va multumesc si DrumuriBune tuturor!", a scris şoferul.
Unul dintre primele răspunsuri primite de tânărul şofer: „Nu vreau să te descurajez dar îți va fi greu, oricum succes și atenție la neatenție!”, a scris Gabriel.
Alexandru a dezvăluit o parte din secretele vieţii de şofer plecat de acasă pe drumuri cu lunile, ca să strângă bani: „Ai nevoie de mâncare conserve etc pt cca 2 saptamani ca sa cheltuiești cat mai puțini din banii tai. Calculeaza-ți o sumă de 50 de euro/saptamana pt cele necesare."
Cel mai complet răspuns, de departe, l-a oferit Sergiu, care i-a atras atenţia tânărului şofer care cerea sfaturi la cele mai mari pericole de pe şosea, dintre ele cel mai mare fiind oboseala pe care şoferii nu o bagă în seamă.
„Butelie, Oala tigaie farfurii lingura furculita cutit. Citeva conserve. Haine de schimb. Trusa de barbierit si pt igiena corporala prosoape. Bani cash si un card visa sau master. Buletin permis card de sanatate si asigurare de viata. Incarcatoare de rezerva pt gos si telefon. Ceva medicamente pt dureri de cap,masele,etc.
Nu condu mai mult decit crezi ca esti in stare, cind simti oboseala cauta parcare si odihneste-te cit crezi ca ai nevoie.nu face pe viteazul sa demonstrezi ca poti duce mult pt ca oboseala e mai smechera decit oricare din nou si te rapune fara sa realizezi...
Cauta parcari cit de cit luminate,populate,si pe cit se poate supravegheate. Centre comerciale, benzinarii,parcuri industriale sau chiar la firmele unde incarci sau descarci daca te lasa in curte.
Sa ai cabluri de curent la tine,becuri de rezerva , actele masinii sa fie in regula, vesta reflectorizanta, bocanci cu bombeu,casca de protectie, ochelari de protectie. Chingi,coltare,presuri andiderapante. O masuta pliabila si un scaunel.bidon de 20 litri pt apa.
In mare cam astea.
Nu te parca in locuri izolate, nu intra in polemici cu colegii prin parcari si nu crede toate minciunile care se spun de catre soferi...asculta si invata cite ceva de la fiecare. Inarmeaza-te cu calm si rabdare . Mai inveti pe parcurs si o sa vezi tu singur ce ai nevoie.
Cind nu stii ceva intreaba fara rusine. Grija la trafic si incearca sa respecti regulile impuse in fiecare tara sau loc.
Ar fi bun un kar kit bluetooth sa ai pt vb la telefon .nu casti pt ca in multe locuri sunt interzise. Dar pe cit posibil nu folosi telefonul in timp ce conduci.
Eu i-ti urez bafta si drumuri bune”, i-a scris Sergiu colegului său, potrivit Observator.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News